Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

„Žalgiris“ sulaukė žinių iš Graikijos – Eurolygos mačas veikiausiai nevyks dėl oro sąlygų

Eurolygos rungtynės Atėnuose tarp vietos „Panathinaikos“ ir Kauno „Žalgirio“ veikiausiai bus nukeltos antrą kartą, – skelbia LKL čempionų klubas.

Storos pusnys netikėtai apklojo Graikiją ir įvedė šioje šalyje tiek chaoso, kad sustojo net krepšinis.

Kauno „Žalgiris“ antradienį atšaukė popiet turėjusią vykti trenerio Jure Zdovco spaudos konferenciją, tradiciškai rengiamą prieš pat žalgiriečių kelionę į Eurolygos rungtynes.

„Žalgiris“ dar laukia oficialaus patvirtinimo dėl rungtynių nukėlimo iš Eurolygos, bet savo gerbėjus jau informavo, jog trečiadienį vakare laukti rungtynių neverta.

„Šiandien žalgiriečiai surengė treniruotę, kurios metu atskriejo žinios iš Graikijos – dėl sudėtingų žiemos oro sąlygų stabdomi renginiai, tad dvikova tarp „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ rytoj greičiausiai įvykti negalės. Laukiame oficialaus patvirtinimo iš Eurolygos“, – „Žalgiris Insider“ pranešė Kauno klubas ir pridūrė, jog dvikova Atėnuose nekeliama antrą kartą.

Kauno ir Atėnų klubai rikiuojasi pačiame Eurolygos dugne, o laimėję Graikijoje žalgiriečiai galėtų pakilti iš paskutinės vietos, ten nustūmę varžovus. Tokiu atveju jie palypėtų į 17 poziciją.

„Žalgiris“ yra nugalėjęs Graikijos superklubą Kaune pirmajame Eurolygos rate praėjusių metų pabaigoje ir vylėsi tai pakartoti Atėnuose.

„Panathinaikos“ ir „Žalgiris“ rungtynes OAKA arenoje turėjo žaisti dar gruodžio 30 dieną, bet tuomet, kauniečiams jau nuvykus į Atėnus, mačas buvo atšauktas dėl COVID-19 atvejų PAO komandoje. Tuo metu žinia, kad rungtynės neįvyks, žalgiriečius pasiekė likus porai valandų iki mačo būnant Atėnų viešbutyje.

Nors dabar koronavirusas rungtynėms jau negrasina, graikams iššūkių sukėlė gamta.

Pirmadienį Atėnus ir jo apylinkes užgriuvo tikra sniego lavina, prie kurios pietiečiai graikai nėra pratę.

VIDEO: Retas gamtos reiškinys Graikijoje: iki dangaus iškilo įspūdingas vandens tornadas

Neįprasta situacija lėmė nukeltas pirmadienio vakarą turėjusias vykti „Panathinaikos“ rungtynes su „Iraklis“ klubu.

Be to, 18,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje Atėnų arenoje ant žemės buvo nuleistas vaizdo kubas, sveriantis 8 tonas. Taip pasielgta siekiant sumažinti apkrovą arenos stogui, ant kurio susikaupė itin daug sniego.

Trumpam gyvenimas sustojo ir visame didžiuliame mieste. Gyventojai raginami be būtino reikalo nevažinėti automobiliais, dėl sniego buvo uždarytos mokyklos ir pristabdytas vakcinacijos nuo COVID-19 procesas. Graikų oro linijos atšaukė beveik visus skrydžius iš šalies sostinės.

Tiesa, greitai sniegas Atėnų neapleis, nes antradienį laukiama dar didesnio snygio, kuris Graikijos sostinę gali suparalyžiuoti dar labiau.

„Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ OAKA arenoje turėjo žaisti trečiadienį 21 val.

Kitos rungtynės Kauno krepšininkų laukia penktadienį, kai reikės Milane kautis su „Olimpia“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius