Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 15

„Žalgiris“ žino 15 kito sezono priešininkų Eurolygoje: liko du intriguojantys nežinomieji

Pasirodymą Eurolygoje baigęs Kauno „Žalgiris“ jau žino 15 priešininkų, su kuriais kitą sezoną varžysis stipriausiame krepšinio turnyre Europoje. Po titaniškų batalijų vieną svarbiausių nežinomųjų išsprendė Kazanės UNIKS klubas, trečiadienį iškopęs į Europos taurės finalą. Eurolygos žemėlapyje liko tik du nežinomi taškai.

2021–2022 m. sezoną Eurolygoje tikrai žais 11 ilgalaikių A licencijų turėtojų, nuo kurių ir prasidėjo naujasis turnyro formatas: „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Fenerbahče“, Stambulo „Anadolu Efes“, Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“, Milano „Olimpia“ ir Kauno „Žalgiris“.

Ilgalaikė Eurolygos A licencija ruošiama ir Miuncheno „Bayern“ bei Vilerbano ASVEL ekipoms, o dar dvejiems metams licencija skirta Berlyno ALBA komandai.

Prie šių 14 komandų prisijungs du Europos taurės finalininkai – „Monaco“ ir Kazanės UNIKS.

Rusijos krepšininkai gražiose taškų lenktynėse trečiadienį aplenkė Bolonijos „Virtus“ 107:100, laimėjo dramatišką pusfinalio seriją 2-1 ir patekimu į finalą užsitikrino paskutinį „EuroCup“ dalyviams skirtą bilietą į Eurolygą.

VIDEO: Iš fantastikos srities: Eurolygos duris atrakinęs kosminis tritaškis

Dvi likusias vietas Eurolygoje užims vardinį kvietimą gausiančios komandos.

Tarp didžiausių garantuotos vietos Eurolygoje neturinčių klubų – tokie vardai kaip Bolonijos „Virtus“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Belgrado priešai „Crvena zvezda“ bei „Partizan“, taip pat „Valencia“.

15min žiniomis, labai dideli šansai, kad vieną iš dviejų likusių vardinių kvietimų gaus Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa. Rusijos klubas šį sezoną pateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir toliau brandina rimtą krepšinio projektą.

Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

Eurolyga būtų apsidžiaugusi turnyre išvydusi antrą stiprią Italijos ekipą – „Virtus“. Tačiau „EuroCup“ favoritams nepavyko iškovoti kelialapio į Eurolygą savo jėgomis. Ir nors daugelio krepšinio sirgalių akyse legendinė komanda nusipelnytų vardinio kvietimo, tokią galimybę po klaustuku prieš savaitę pakabino pats J.Bertomeu.

„Kitam sezonui bus du vardiniai kvietimai, bet nė vienas jų nebus skirtas Italijos komandai“, – dar nežinodamas apie „Virtus“ kapituliaciją Europos taurės pusfinalyje, pareiškė Eurolygos bosas.

VIDEO: Šaro lyderis – kodėl jis atsisakė 45 milijonų NBA?

Būtų keista, jei vietos Eurolygoje neliktų nė vienai Adrijos lygos komandai. Ypač, kai pastaraisiais metais apie Eurolygą garsiai ir kartais agresyviai šūkavo „Partizan“.

Šiuo metu Adrijos čempionate pirmauja Podgoricos „Budučnost“, antri rikiuojasi dabartiniai Eurolygos dalyviai Belgrado „Crvena zvezda“, o „Partizan“ žengia tik septintas.

Visas Eurolygos dalyvių sąrašas 2021–2022 m. sezonui greičiausiai paaiškės liepos mėnesį.

VIDEO: Griežčiausių Eurolygos blokų dešimtuke – A.Gudaičio stogas ir užgesintas „Žalgirio“ bokštas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius