Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18

Željko liko nusivylęs: „Žaisti be sirgalių yra blogiausia, kas gali nutikti krepšinyje“

Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai Eurolygos 14-ojo turo rungtynėse namie 81:78 nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“, bet nei savo palaikomos komandos pergalės, nei į Atėnus grįžusio ilgamečio PAO stratego Željko Obradovičiaus graikų sirgaliai neišvydo – dėl Eurolygos bausmės rungtynės vyko tuščioje OAKA arenoje.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Panathinaikos“ aistruoliai „prisidirbo“ per rungtynes su amžinu priešu Pirėjo „Olympiakos“, kai arenoje trūko apsaugos darbuotojų, buvo panaudoti fajeriai, o kito Graikijos klubo atžvilgiu buvo nukreiptos ir įžeidžiančios skanduotės.

Už tai Atėnų klubui skirta 54 001 euro bauda ir vienerios namų rungtynės be žiūrovų, o būtent pastarasis Eurolygos sprendimas sukėlė dideles diskusijas, į kurias įsitraukė ir pats Ž.Obradovičius, „Panathinaikos“ ekipą treniravęs 1999–2012 metais.

„Žaisti be sirgalių yra blogiausia, kas gali nutikti krepšinyje, – sakė „Fenerbahče“ vairininkas. Tikiuosi, kad tai nepasikartos jokioje Eurolygos arenoje. Turime pagalvoti apie tai, kai mąstome apie mūsų mėgstamą turnyrą, kadangi be žmonių tribūnose šis žaidimas praranda esmę. Suprantu, kad sprendimas priimtas pagal taisykles, bet turėtume labiau diskutuoti apie tai su klubų vadovais ir Eurolyga. Ši taisyklė nėra gera, nors visi ir suprantame, kad arenose norime matyti krepšinį mylinčius žmones, o ne chuliganus.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai

Dar mačo išvakarėse Eurolygos sprendimu stebėjosi ir „Panathinaikos“ strategas Rickas Pitino, kuriam labiausiai užkliuvo sprendimo laikas – Eurolyga jį priėmė likus vos kiek daugiau nei parai iki susitikimo. Jam pritarė ir Ž.Obradovičius.

„Skaičiau, ką sakė Pitino, o kaip ir jam, taip ir man didžiulis siurprizas buvo tai, kad žaisime be žiūrovų. Prieš rungtynes 30–40 sirgalių iš Turkijos atvyko į mūsų viešbutį Atėnuose. Jie jau buvo sumokėję už viską – viešbutį, skrydžius, bilietus, tačiau negalėjo pamatyti rungtynių arenoje. Tikiuosi, kad tai niekada nepasikartos, kadangi žinau, kaip tie žmonės myli krepšinį“, – kalbėjo Željko.

Tuo tarpu vakarykštis jo oponentas R.Pitino kreipėsi ir į pačius PAO sirgalius.

„Sirgaliai turi suprasti štai ką: jie yra didžiulė mūsų pergalių dalis. Turime vieną didžiausių namų aikštės pranašumų iš to, ką esu matęs per savo 42 metus trunkančią trenerio karjerą. O šiandien jie vos nekainavo mums pergalės, – sakė amerikietis. – Jie turi suprasti, kad turime komandos savininką ir jo šeimą, kurio, tiesą sakant, aš kaip amerikietis nesuprantu, nes turiu kitokią filosofiją. Maniškė yra orientuota į tai, kaip uždirbti, o ne prarasti pinigus. Bet ši šeima dėl meilės „Panathinaikos“ ir sirgaliams metų metus praranda pinigus. Negalime iš jų atimti rungtynių su 16 tūkst. aistruolių. Tai svarbu, norint išlaikyti komandą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius