Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min renka Lietuvos verslo automobilį: 7 pagrindiniai pretendentai

Konkurse „Lietuvos metų automobilis 2019“ renkamas ne tik pagrindinis nugalėtojas, bet ir dar dešimties nominacijų geriausieji. „Verslo klasės automobilis“ – viena iš jų. Jį renka ne tik 15min rubrikos Gazas žurnalistai. Kiekvienais metais į pagalbą pasitelkiame Verslo skyriaus žurnalistus Jurgitą Lapienytę ir Marių Jokūbaitį.
Automobilių įsibėgėjimo testas
Automobilių įsibėgėjimo testas / Egidijaus Babelio nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Balsuokite ir išrinkite „Tautos automobilį 2019“

Bandymų stovykloje iš 33 Metų automobilio 2019 konkurse dalyvavusių automobilių atidžiausiai vertinome septynis. Tai – „Audi A6“, A7, Q8, BMW X5, „Volkswagen Touareg“, „Peugeot 508“, „Mercedes C klasė“ automobilius.

Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Žurnalistai Jurgita Lapienytė ir Marius Jokubaitis bando verslo automobilius
Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Žurnalistai Jurgita Lapienytė ir Marius Jokubaitis bando verslo automobilius

„Galime drąsiai sakyti, kad verslininkas Lietuvoje neprašautų pasirinkimas bet kurį jų. Vis tik keli automobiliai mūsų akį patraukė labiausiai“, – sakė žurnalistė Jurgita Lapienytė.

Visureigius mėgstantys verslininkai turėtų atkreipti dėmesį į „Volkswagen Touareg“. Pagal kainą smarkiai atsinaujinęs automobilis taikosi į Premium klasę – bazinio modelio kaina prasideda nuo 60 tūkst. eurų.

Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Volkswagen Touareg
Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Volkswagen Touareg

Nors automobilis – itin erdvus ir didelis, jis džiugina savo sportiškumu. Be to, malonumą vairuojant padeda patirti ir itin minkšta pakaba, „sugerianti“ visas kelio duobes ir kitus nelygumus, itin gera garso izoliacija ir garso sistema. Su tokiu automobiliu verslininkas galės drąsiai keliauti ne tik į susitikimus, bet ir į mišką.

Komfortą ir prabangą mėgstantys verslininkai tikrai nepraeis ir pro BMW X5. Ne paprastas X5, o tikras M, išvystantis 400 AG.

Per 5 sekundes įsibėgėjantis SUV leidžia patirti tikrą vairavimo džiaugsmą – automobilis į kelią įsikimba tarytum į bėgius ir pavojingai leidžia pamiršti apie greitį.

Gamintojai šįkart dar „pastambino“ automobilį, todėl jis yra patogesnis plačiame magistraliniame kelyje nei siaurose senamiesčio gatvėse. Turbūt vienintelis rimtas automobilio trūkumas yra jo kaina. Išbandėme modelį, kuris su savo komplektacija kainuoja apie 130 tūkst. eurų, „kandžiojasi“ ir bazinė kaina, siekianti beveik 80 tūkst. eurų.

Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./BMW X5
Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./BMW X5

Jeigu kaina nebūtų svarbus kriterijus, renkant verslo automobilį, matyt karūna atitektų BMW X5. Žinoma, viskas priklauso nuo verslininko piniginės.

Dar vienas Metų verslo automobilio kategoriją atitinkantis automobilis – „Audi A6“. Sportiškumas puikiai dera su komfortu, inovacijos – su patogumu. Kaina – nuo 56 800 Eur. Bandytos pagerintos komplektacijos viršijo 80 tūkst. eurų).

Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Audi A6
Lietuvos metų automobilio konkurso nuotr./Audi A6

Automobilis, kuris pristatomas kaip technologijų vėliavnešys, verslininkui patogus tiek vairuoti, tiek sėdėti keleivio vietoje gale.

„Audi A6“ pasirodė patogus vairuoti tiek mieste, tiek išsiruošus į tolimą kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius