-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aiškėja, kur „Tesla“ statys dar vieną gamyklą: puikios žinios ne tik laukiantiems „Cybertruck“

Panašu, kad „Tesla“ jau apsisprendė, kur stovės naujoji gamykla. Su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis „Electrek“ patvirtino, jog vieta jau yra aiški ir naujoji gamykla bus pastatyta labai greitai.
„Gigafactory“
„Gigafactory“ / Nm Group

Tvirtinama, jog naujoji „Gigafactory“, o gal net greičiau „Terafactory“ gamykla bus pastatyta Ostine, Teksaso valstijoje.

Su šiuo projektu susipažinę žmones teigia, kad Elonas Muskas paskyrė inžinierių komandai, Nevadoje pastačiusiai „Gigafactory“ gamyklą, imtis naujojo projekto ir pastatyti dar vieną gamyklą, kurioje greičiausiai bus gaminami elektriniai „Tesla Cybertruck“ pikapai ir naujieji „Model Y“ elektromobiliai.

Vidiniai šaltiniai teigia, jog Elonas Muskas siekia naująją gamyklą pastatyti kaip įmanoma greičiau. Ostino apylinkėse „Tesla“ kompanijai pasiūlytos net kelios vietos gamyklai ir tvirtinama, jog Elonas nori kuo greičiau čia pastatyti naują gamyklą ir dar iki šių metų pabaigos pagaminti pirmuosius „Model Y“ elektromobilius.

Skamba beprotiškai. Juk dabar jau antra pusė gegužės ir iki metų galo liko vos kiek daugiau nei 7 mėn. Tačiau „Tesla“ jau įrodė, kad tokius milžiniškus projektus sugeba įgyvendinti rekordiškai greitai.

Štai ir Šanchajaus „Gigafactory 3“ gamyklą „Tesla“ pastatė greičiau nei per metus laiko, tad galbūt jiems pavyktų dar labiau pagerinti šį rekordą.

Žinoma, nereikia įsivaizduoti, jog per likusią metų dalį gamykla būtų visiškai parengta. Čia kalbama apie pirmosios surinkimo linijos paruošimą ir vėliau, etapas po etapo, gamykla pasiektų maksimalius pajėgumus. Tai puikiai matoma ir su Šanchajaus gamykla. Jos pajėgumai nuolat auga.

Tikimasi, kad Ostine pastatytoje gamykloje jau iki kitų metų pabaigos galėtų būti pradėti gaminti „Tesla Cybertruck“ pikapai. Pastarųjų pirkėjai itin laukia ir rezervacijų skaičius jau dabar yra perkopęs 500 000 vnt.

Kol kas ši informacija apie naująją gamyklą Ostine nėra oficiali, bet Elonas jau ne kartą tvirtino siekiantis centrinėje JAV pastatyti dar vieną gamyklą, kurioje ir būtų gaminami „Tesla Cybertruck“. Tad viskas čia labai gražiai susidėlioja į savo vietas.

Tikėtina, kad viskas paaiškės per artimiausias kelias savaites. „Tesla“ jau ruošiasi „Baterijų dienai“, per kurią planuoja pristatyti „milijoną mylių“ atlaikysiančią bateriją bei kitas svarbias naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius