Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 13

Ar Lietuva – Europos „klevo lapų“ rojus: kur pigiausia gauti vairuotojo pažymėjimą?

Naujausioje draudikų paskelbtoje ataskaitoje Europos šalys surikiuotos pagal tai, kiek kiekvienoje iš jų kainuoja baigti vairavimo mokyklą ir gauti pažymėjimą, išlaikius B kategorijos vairavimo egzaminą. Kaštai lyginami su vidutiniu darbo užmokesčiu kiekvienoje šalyje.
Pradedantysis vairuotojas
Pradedantysis vairuotojas / „Regitros“ nuotr.

Vidutinis atlyginimas Lietuvoje pastaruoju metu sparčiai kilo ir (į rankas) II ketvirtyje pasiekė 1116,2 Eur. Palyginkime šį skaičių su „klevo lapų“ kaštais. Juos sudaro dvi dedamosios: išlaidos KET teorijos kursui bei vairavimo pamokoms ir suma, kurią būsimieji vairuotojai moka „Regitrai“ už egzaminus ir vairuotojo pažymėjimą.

„Regitros“ kainos

Emilija Bardauskienė, „Regitros“ atstovė primena, kad norint įgyti populiariausios B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, reikia išlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus. Teorijos egzamino kaina yra 10 Eur, o praktikos – 41,26 Eur. Na, o vairuotojo pažymėjimo išdavimas bendra tvarka, t. y. per 10 d. d., kainuoja 14,19 Eur. Jei klientas pageidauja, dokumentas gali būti pristatytas į paštomatą arba per kurjerį atitinkamai už 2,70 Eur ir 3,40 Eur.

Taigi išlaidos „Regitroje“, pasirinkus ekonominį variantą, siekia 65,45 Eur. Bet prieš tai būtina pabaigti vairavimo kursus ir išlaikyti egzaminą vairavimo mokykloje.

Kiek kainuoja pasiruošti vairavimo egzaminui

Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė, žinoma vairavimo pedagogė ir knygos „100 patarimų kaip išlaikyti vairavimo egzaminą“ autorė, padėjo suskaičiuoti, kiek būsimieji vairuotojai investuoja į mokslus:

Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytoja Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė
Asm. albumo nuotr./Vairavimo mokytoja Solveiga Dambrauskaitė-Bakutienė

„Vairavimo kursų kainos skirtinguose miestuose skiriasi. Vilniuje B kategorijos pilnas kursas kainuoja apie 450 Eur, o Kaune – apie apie 380 Eur. Papildomos pamokos kainuoja abiejuose miestuose panašiai – apie 35 Eur. Mokantiems vairuoti su automatine pavarų dėže pamokų kainos gali būti brangesnės apie 15 – 20 procentų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius