Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleidė, kiek laiko turi norintys „Volkswagen“ paduoti į teismą dėl „dyzelgeito“

Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas (LVOA) įkūrė telefoninę informacijos liniją, skirtą vairuotojams, nukentėjusiems dėl „dyzelgeito“ skandalo.
Taršos matavimas
Taršos matavimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vairuotojai raginami paskubėti, mat po 2018 m. rugsėjo kreiptis į teismą ir prašyti žalos atlyginimo nebebus įmanoma. Nuo minėto laikotarpio įsigalios bylos senaties – 3 metų – terminas.

Telefono linija, žada LVOA, vairuotojams, pasiryžusiems kreiptis dėl patirtos žalos atlyginimo, pasitarnaus ieškant informacijos, konsultuojantis.

„Pirmoji byla Vokietijoje, į kurią įsijungė apie 15 000 dalyvių, jau pasiekė teismą. Lietuvos vairuotojai ir automobilių savininkai, turintys dyzelinius „Volkswagen“, „Audi“, „Škoda“ ir „Seat“ markės automobilius su EA 189 kodu pažymėtais varikliais, taip pat gali jungtis į kolektyvines bylas. Tam tereikia registruotis portale myright.lt, užpildant specialią formą. Surinkus reikiamą skaičių pareiškėjų, mūsų partneriai Vokietijoje – specializuota ieškinių kaupimo platforma „MyRight“ bei tarptautine teisės paslaugų bendrove „Hausfeld“ – pateiks ieškinius. Pačiam pareiškėjui registracija ir ieškinio pateikimas nieko nekainuoja. Vienintelės išlaidos, kurias gali patirti automobilio savininkas – tai sėkmės mokestis“, – pasakojo LVOA tarybos narys Kęstutis Kupšys.

Telefono linija norintiems pasiteirauti, pasitarti automobilių savininkams veikia darbo dienomis, 9-17 val. LVOA atstovai, pabrėžia, kad numeriu 8-700-55705 kreiptis gali tiek fiziniai, tiek ir juridiniai asmenys, valdantys minėtų markių automobilius. Vairuotojų klausimų taip pat laukiama ir el. paštu pagalba@lvoa.lt.

Pirmasis etapas – registracija teikti Lietuvos vairuotojų ieškinius Vokietijos teismuose – vyksta jau dabar. Pasibaigus registracijai bus pradėti antrojo etapo darbai – ieškinio formulavimas ir teikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius