-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleidė, kokį naują automobilį rinktųsi lietuviai

Šiuo metu 7 iš 10 šalies keliais riedančių lengvųjų automobilių yra dyzeliniai, rodo valstybės įmonės „Regitra“ duomenys. Tačiau rinkdamiesi kitą savo automobilį daugelis šalies gyventojų galvotų arba apie hibridinį ar elektrinį modelį, arba apie benzininį. Tokius lietuvių vairuotojų nuostatų pokyčius atskleidė „Swedbank“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa, rašoma spaudos pranešime.
Spūstys vėl okupuoja sostinę
Eismas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Matome, kad naujovės automobilių pramonėje ir klimato kaitos iššūkiai galėjo turėti įtakos šalies vairuotojų nuostatoms. Ilgą laiką daugelis vairuotojų buvo įsitikinę, kad dyzeliniai automobiliai yra geriausias pasirinkimas. Dabar taip galvojančių yra gerokai mažiau – tik 24 proc. šalies gyventojų teigia, kad kitas jų automobilis bus su dyzeliniu varikliu. O apie hibridinio automobilio įsigijimą teigia galvojantis kone kas ketvirtas šalies vairuotojas (23 proc.), dar 5 proc. prioritetą skirtų elektromobiliui“, − sako Tomas Pulikas, „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius.

Pasak jo, remiantis apklausos rezultatais, daugiau nei trečdalis šalies vairuotojų – 36 proc. – pirkdami kitą automobilį ieškotų modelio su benzinu varomu varikliu.

Kaip parodė „Swedbank“ gyventojų nuomonės tyrimas, sąlyginai aukšta kaina yra vienas iš veiksnių, stabdančių gyventojus nuo aplinkai draugiškų automobilių įsigijimo. Palankesnės finansavimo sąlygos kone kas trečią (29 proc.) šalies gyventoją paskatintų įsigyti aplinkai draugiškesnį automobilį.

„Siekdami paskatinti aplinkai draugiškų transporto priemonių įsigijimą šalies gyventojams ir įmonėms pristatėme žaliąją iniciatyvą. Šiuo lizingo pasiūlymu pasinaudoję gyventojai ir įmonės naujus automobilius su žema arba nuline anglies dvideginio emisija gali įsigyti palankesnėmis sąlygomis“, − komentuoja T. Pulikas.

„Regitros“ duomenimis, per pastaruosius penkerius metus įregistruotų hibridinių automobilių skaičius Lietuvoje išaugo apie 9 kartus. Jei 2014 m. jis siekė 1,7 tūkst., tai 2019 m. pradžioje tokių automobilių skaičius jau buvo 15,7 tūkst. Šalyje įregistruotų elektromobilių skaičius palyginamuoju laikotarpiu išaugo nuo 63 iki daugiau kaip 1000.

Reprezentatyvią šalies gyventojų apklausą „Swedbank“ užsakymu šių metų balandžio mėnesį atliko tyrimų bendrovė „Spinter“. Internetu visoje šalyje apklausti 1 007 gyventojai nuo 18 iki 75 m. amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius