Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ nurodyta dėl duomenų klastojimo atšaukti 127 tūkst. dyzelinių automobilių

Vokietijos automobilių gamybos įmonių grupei „Volkswagen“ priklausančiai bendrovei „Audi“ nurodyta atšaukti 127 tūkst. dyzelinių automobilių, kuriuose aptikta išmetamųjų dujų duomenis laboratorinių bandymų metų klastoti padedanti programinė įranga.
„Audi“ logotipas
„Audi“ logotipas / Gamintojo nuotr.

Šie automobiliai oficialiai turėtų atitikti „Euro 6“ taršos standartą.

Ministerijos atstovė Svenja Friedrich pranešė, jog transporto tarnyba KBA aptiko šiuose automobiliuose programinę įrangą, kuri leidžia klastoti išmetamų azoto oksidų dujų duomenis bandymų metu, o realiomis vairavimo sąlygomis automobiliai išmeta daugiau dujų.

Ministerijos atstovės teigimu, 77 600 tokių automobilių yra registruota Vokietijoje: tai yra A4, A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 ir Q7 modeliai. „Audi“ privalo iki vasario 2 d. tarnybą KBA informuoti, kaip ketina atnaujinti programinę įrangą, susijusią su išmetamųjų dujų kontrole, kad būtų panaikinta išmetamųjų dujų manipuliavimo galimybė. O vėliau bendrovė turėtų informuoti automobilių savininkus.

Sekmadienį „Audi“ išplatintame pranešime nurodoma, kad minėti modeliai yra įtraukti į savanoriško atšaukimo programą, apimančią 850 tūkst. automobilių su V6 ir V8 dyzeliniais varikliais, apie kurią buvo paskelbta dar liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius