Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi“ pagamino tris milijonus A3 modelių

Prieš 17 metų pristatę pirmosios kartos A3 hečbeką vokiečiai užveisė pakankamai populiarų modelį – pranešama, kad šių automobilių tiražas perkopė tris milijonus. Jubiliejinis modelis buvo „A3 Sportback“ su 2,0 litrų TDI varikliu bei „Quattro“ važiuokle.
„Audi A3“
„Audi A3“ / „Audi“ nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi A3“

„Audi“ prieš daugiau nei pusantro dešimtmečio su šiuo modeliu išrado prabangių, tačiau kompaktiškų automobilių segmentą, kurį netrukus pastebėjo ir savo kūriniais papildė konkurentai. Gamintojo teigimu, A3 yra parduodamas 117-oje valstybių.

„A3 automobilių pramonę užkrėtė nauju virusu – prabangių, tačiau kompaktiškų mašinų manija. Negana to, su inovacinėmis technologijomis šis modelis diktavo savo klasės standartus“, – gyrėsi vienas iš „Audi“ kompanijos valdybos narių, Daktaras Frankas Drevesas.

Teigiama, kad per praėjusius metus gimtajame Ingolštate buvo pagaminta beveik 153 tūkst. A3 modelių (įskaitant 3 durų versijas, „Sportback“ modelius bei galingesnes „išvestines“ – S3 ir RS3).

Kiekvieną dieną Ingolštato gamykloje surenkama po 700 trečiosios kartos „Audi A3“ – jokių kitų šios markės modelių minėtoje gamykloje tiek daug nesurenkama.

Nuo 2001-ųjų kai A3 kabrioletų bei „RS3 Sportback“ surinkimo linija buvo perkelta į Dėro miestą, Vengrijoje. Negana to, būtent šioje Vengrijos gamykloje surenkami A3 sedanai. Nuo kitų metų pastarieji modeliai turėtų būti surenkami ir Kinijoje.

Vokietijos pramonės gigantė deklaruoja, kad nuo 1996-ųjų iki 2003-iųjų buvo parduota 913 tūkst. pirmosios kartos A3 modelių. Nuo 2003-iųjų per dešimtį metų „Audi“ pardavė 2 milijonus antrosios kartos A3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius