Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione išskirtinės Stasio Brundzos kolekcijos automobilius pirko ir vokiečiai, ir lietuviai

Didžiausias Lietuvoje automobilių kolekcininkas, politikas Stasys Brundza šeštadienį pardavė didžiąją dalį išskirtinių transporto priemonių. Vokietijoje vykusiame „Coys“ aukcione buvo siūlomi 89 kolekcininko automobiliai ir motociklai.
Foto naujienai: Stasys Brundza: Lietuvos ralio viešpats
Stasys Brundza / zmones24.lt

Keliais milijonais eurų vertinamos kolekcijos eksponatus šeštadienį aukcione pardavinėjęs Stasys Brundza sekmadienį skaičiuoja rezultatus.

Didžiąją kolekcijos dalį pardavėme, bet kai kurie automobiliai buvo siūlomi nepriimtina kaina.

GAZAS.LT žurnalistams Seimo narys sakė, kad šiuo metu su buhaltere skaičiuoja, kiek pinigų jis gaus už parduotus automboilius ir motociklus. Tikslios sumos S.Brundza kol kas įvardyti negalėjo.

„Didžiąją kolekcijos dalį pardavėme, bet kai kurie automobiliai buvo siūlomi nepriimtina kaina. Šešiolikos automobilių nepardavėme, nes buvo siūlomos per mažos kainos, neatitinkančios situacijos rinkoje. Visus kitus nupirko. Apie pinigus dar kalbėti negaliu, nes skaičiuojame, bet viskas matysis mano deklaracijose“, – sakė S.Brundza.

Kolekcininkas sakė, kad aukciono rezultatais yra patenkintas. Dabar S.Brundza spręs, ką daryti su neparduotais modeliais – ar palikti juos Vokietijoje ir pardavinėti balandį vyksiančiame aukcione, ar vežti atgal į Lietuvą ir dar pagerinti jų kokybę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./S.Brundzos senųjų automobilių kolekcija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./S.Brundzos senųjų automobilių kolekcija

„Aukciono rezutatus vertinčiau neblogai. Gal tik Vokietijoje buvo per mažai informacijos apie šį aukcioną. Man taip pasakė žmonės, kurie domisi automobiliais. Jie tvirtino, kad apie aukcioną buvo mažai kur skelbiama. Čia jau aukciono organizatoriaus kaltė, per mažai žmonių žinojo, atvažiavo“, – pasakojo kolekcininkas.

Anot S.Brundzos, pirkėjų gretose pasitaikė ne tik vokiečių, kurių šalyje vyko aukcionas, bet ir kitų šalių kolekcininkų. Kai kurie automobiliai išvažiuos į Estiją, keli eksponatai grįš atgal į Lietuvą pas naujus šeimininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius