Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Automobilio puoselėjimas: malonumas ar sugaištas laikas?

Be abejo, esate sėdėję automobilyje, kuriame po kojomis voliojosi pakuotės nuo degalinėse įsigytų sumuštinių, trūko vieno valytuvo ir neveikė kondicionierius. Nes, kaip sako šeimininkas, susitvarkyti nėra laiko. Antra vertus, sėdėjote ir automobilyje, kuriame purviniausia detalė buvo... jūsų batai.
Automobilių plovykla „Ainava“
Automobilių plovykla „Ainava“ / Projekto partnerio nuotr.

Moderniausia Lietuvoje tekstilinė automobilių plovykla „Ainava“ pateikia du skirtingus požiūrius į tai, kaip galima elgtis su daiktais, tarp kurių svarbią vietą užima automobilis. Kuris požiūris yra artimesnis jums?

Požiūris: technika yra žmogaus proto viršūnė, gerbkime tai

Ką geriau žinote – kaip vadinasi metalinis bokštas Paryžiuje ar kas parašė „Dorovės metafizikos pagrindus“? Lengviau pasakytumėte, kada buvo priimta pirmoji konstitucija, ar įvardytumėte automobilių gamintoją iš Miuncheno? Švedų baldų gigantą ar tai, kur stovi Milo „Venera“?

Akivaizdu, kad inžinerinės minties pagimdyti žmonijos kūriniai pranoko filosofų, menininkų ir politikų darbus. Tiksliukai nugalėjo humanitarus. Inžinieriaus Eifelio kūriniu žavimės smarkiau nei Kanto postringavimais, o už Saulės sistemos ribų išskriejusiu palydovu – labiau, nei Picasso paveikslais. O jau malonumui, kurį patiriame nusipirkę naują televizorių, neprilygsta niekas pasaulyje.

Iš visų technikos stebuklų automobilis yra daiktas, kuris reikalauja daugiausia mūsų dėmesio, investicijų ir laiko. Teigiama, kad vieni didžiausių stresų žmogaus gyvenime yra artimojo mirtis, išsiskyrimas su mylimu žmogumi, ir – dėmesio – automobilio išsirinkimas. Jeigu mes skiriame laiko ir dėmesio žmonėms, manau, turėtume rasti laiko pasirūpinti ir tokiais svarbiais tapusiais daiktais.

Man asmeniškai labai patinka krapštytis su technika. Nors dirbu protinį darbą, mano stalčiuje visada guli įrankių rinkinys. Patikėkite, praverčia dažnai. Be automobilio turiu motociklą, kurį pirkau nudrengtą ir pats prikėliau iš mirusių. Jeigu sugenda televizorius namie, pirmiausia pats išardau, o tik po to atiduodu meistrams.

Bet net nereikia būti technikos aistruoliu, kad suprastum – bet kuris prižiūrimas daiktas duoda dividendų. Man tikrai negaila laiko profilaktiškai patikrinti, ar visi automobilio varžtai tvirtai prisukti, pačiam pavalyti ratų arkas nuo mažų rūdžių dėmelių, ir panašiai. Langus iš vidaus pavalyti, kilimėlius išpurtyti, išsiurbti – anokia čia problema. Technika mėgsta švarą, o atsidėkodama tarnauja ilgai ir patikimai. Tai aksioma, kuri pasitvirtino tūkstančius kartų.

Projekto partnerio nuotr./Automobilių plovykla „Ainava“
Projekto partnerio nuotr./Automobilių plovykla „Ainava“

Požiūris: daiktas tarnauja žmogui, ne atvirkščiai

Daugeliui teko lankytis muziejuose, kur eksponuojami senovėje sukurti žmonių daiktai: puodynės, kirvukai, strėlių antgaliai. Jie eksponuojami visur, pradedant Vilniaus Žemutine pilimi baigiant Nacionaliniu Amerikos indėnų muziejumi Niujorke.

Akivaizdu, kad žmonės skirtinguose pasaulio kampuose šiuos daiktus darė identiškus ir jie labai mažai pakito iki mūsų dienų. Iš esmės, tai reiškia tik viena – žmonėms jau tada bet kokio įrankio efektyvumas buvo svarbiausias naudojimo kriterijus.

Akivaizdu, kad šiais laikais efektyvumo, visų pirma, siekia verslas. Henry Fordas pirmasis komerciškai sėkmingai pritaikė konvejerio principą, kiti verslininkai sugalvojo, kaip pritaikyti mokslininkų atrastą mikrobangų poveikį, dar kiti – kaip užkalti iš pasaulį apraizgiusio interneto tinklo.

Esu įkūręs ir vadovauju vidutinio dydžio įmonei, dirbame paslaugų sferoje. Užtruko, kol išmokome ne galvoti apie tai, kaip uždirbti greičiau ir daugiau, o kaip būti efektyvesniems.

Jau senokai supratau, kad visi daiktai, kuriuos naudojame, yra tik priemonė pasiekti rezultatą. Pavyzdžiui, darbe telefonas yra reikalingas sutvarkyti reikalus, kompiuteris – suvesti buhalteriją arba parašyti laišką, automobilis – nuvažiuoti pas klientą. Jeigu šios priemonės veikia taip, kaip turi veikti, tai ir norimą rezultatą pasiekiame laiku ir be papildomų rūpesčių. O tam, kad veiktų, jų priežiūrą patikime profesionalams.

Automobilis, kaip ir kiti daiktai, visų pirma, tarnauja tau, o ne tu jam. Važiuoja, ir gerai. Sugenda, vežam pas profesionalius meistrus, patys nekrapštom ir laiko nešvaistom. Jeigu automobilis nešvarus – vežam plauti į plovyklą. Ten, kur patogu nuvažiuoti, aptarnauja greitai ir išvažiavus nelieka jausmo, kad tave apiplėšė.

Juk tai viskas veikia kaip šveicariškas laikrodis, ir darbe rezultatai blizga, ir laiko pasidžiaugti mėgstama veikla lieka. Tikrai neverta pravėpsoti gražių gyvenimo akimirkų šokinėjant apie daiktus – jie to neverti.

Apie tekstilinės plovyklos „Ainava“ paslaugas

Moderniausioje Lietuvoje tekstilinėje plovykloje „Ainava“ teikiamos aukščiausios kokybės paslaugos. Automobilio aptarnavimas bet kuria programa nuo įvažiavimo iki išvažiavimo užtruks apie penkias minutes. Plovykloje įdiegta unikali automobilių numerio nuskaitymo sistema, atstojanti lojalumo korteles ir leidžianti sutaupyti dar daugiau laiko.

Automobilių numerių nuskaitymo sistema yra itin patogi verslo klientams. Ji leis efektyviai valdyti automobilių parko priežiūrą: pateikiamose ataskaitose bus nurodoma, kiek kartų ir kokiomis programomis buvo plaunami įmonei priklausantys automobiliai.

Pirmą kartą Lietuvoje savitarnos zona, kurioje vairuotojai gali susitvarkyti automobilio saloną, įrengta po stogu – čia visada šilta ir sklandžiam darbui netrukdo oro sąlygos. Automobilio įvairavimo į plovyklą ir salono valymo paslaugas taip pat bus galima patikėti plovyklos darbuotojams, o keturios VIP salono valymo paslaugų vietos užtikrins spartų automobilio aptarnavimą. Laukiančiųjų švaraus automobilio patogumui yra įrengta poilsio zona su pramogomis vaikams, čia taip pat galima pasimėgauti kava ir užkandžiais.

Balsavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius