-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilis už 3800 eurų: ką galima įsigyti?

3800 eurų. Tokia yra vidutinė naudoto automobilio kaina Lietuvoje. Kartu su lankomiausiu šalyje transporto priemonių skelbimų portalu Autoplius.lt domimės, koks ir kokių automobilių pasirinkimas už šią sumą.
Panevėžio automobilių turguje
Panevėžio automobilių turguje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Perkant automobilį už tokią sumą atsiveria labai platus pasirinkimas: nuo

kelerių metų amžiaus kompaktiško miesto automobilio iki 20 metų senumo limuzino su V12 varikliu. Už tokią kainą galima įsigyti ir prabangesnį „Premium“ segmento automobilį, tačiau nereikėtų tikėtis, kad jo amžius bus toks pat kaip ir pigesnių ekonominės klasės mašinų.

Ką pasirinkti? Patirtis rodo, kad lietuviai renkasi automobilį pagal praktiškumą, taupumą ir patikimumą. Prieš įsigydami transporto priemonę pirkėjai skaito atsiliepimus internete arba pasikliauna artimųjų ir draugų nuomone bei patirtimi. Mažiau svarbūs pasirinkimui tokie dalykai, kaip likutinė vertė ir vairavimo malonumas.

Taigi, jei save laikote statistiniu Lietuvos vairuotoju, greičiausiai rinksitės vidutinės klasės ekonominį šeimyninį automobilį arba kiek senesnį „Premium“ segmento modelį. Šioje kategorijoje pasiūla gan nemaža: „Volkswagen Passat“, „Toyota Avensis“, „Opel Vectra“, „Audi A4“, 3 serijos BMW ir daugybė kitų, panašių automobilių. Net ir po kelerių metų eksploatavimo, tokius modelius už rinkos kainą parduoti nesunku.

Nors ir tarp populiariausių naudotų modelių akivaizdžiai dominuoja „VW Passat“, lietuviai vis dažniau renkasi būtent prestižinio segmento modelius. Svarbu pastebėti, kad geidžiamiausi tokio tipo dyzeliniai automobiliai.

Dažniausiai perkamus automobilius rasite portale Autoplius.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pasirinkimas taupiems

Autoplius.lt/Toyota Yaris
Autoplius.lt/Toyota Yaris

Jei jūs linkę taupyti ar šeimyninis automobilis jūsų poreikiams per didelis, tuomet rekomenduojama rinktis mažą miesto hečbeką su benzininiu varikliu arba šiek tiek didesnį, kompaktišką automobilį su dyzeliniu varikliu.

Reikia atkreipti dėmesį, kad sunkesniems automobiliams su mažu benzininiu varikliu dažniausiai trūksta dinamiškumo, todėl stipriau spaudžiant akceleratorių, gali padidėti degalų sąnaudos.

Taupantieji renkasi iš: „Citroen C1“, „Honda Jazz“, „Suzuki Swift“, „Volkswagen Golf“ ir panašių modelių. Tai dažniausiai patikimi automobiliai, turintys kiek pigesnę įrangą, todėl patrauklūs pinigus skaičiuojantiems pirkėjams.

Nedidelių, ekonomiškų miesto automobilių rasite portale Autoplius.lt, paspaudę šią nuorodą.

Kai galia ir išvaizda diktuoja pasirinkimą

Autoplius.lt/Mercedes-Benz C klasė
Autoplius.lt/Mercedes-Benz C klasė

Yra atskira grupė pirkėjų, kuriuos galima įvardinti entuziastais. Šie žmonės dažnai renkasi gerokai senesnius, tačiau vertę išlaikančius automobilius. Neretai tai – modeliai su geresnėmis modifikacijų galimybėmis.

Tokių vairuotojų prioritetų sąraše už ekonomiškumą aukščiau yra galios parametrai, išvaizda. Pagaminimo metų vaidmuo automobilio pasirinkimo procese – antraplanis dalykas.

Entuziastai dažniausiai ieško retesnių masinės gamybos automobilių versijų. Puikus pavyzdys – beveik prieš 30 metų gamintas limuzinas BMW 750. Patikimose rankose toks modelis niekada nenuvertės, o geros būklės, nepriekaištingai išlaikyti modeliai tampa tikrais tvarkingos bei ilgaamžės technikos pavyzdžiais.

Parduodamą BMW 750 limuziną rasite portale Autoplius.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius