-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Automobilių rinkai neatsigaunant, jų kainos nemažės

Lietuvos automobilių verslo atstovai ir rinkos ekspertai sako, kad automobilių rinka į priešpandeminį lygį dar negrįžo. Naujų automobilių rinkos atsigavimą komplikuoja dar per pandemiją sumažėjusi jų pasiūla ir sulėtėjusi gamyba. Dėl to išaugo ir naudotų mašinų paklausa bei kaina, todėl Vakarų rinkose jas tapo sunkiau įsigyti ir atsigabenti į Lietuvą.
Kauno automobilių turgus
Kauno automobilių turgus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pašnekovų teigimu, Ukrainoje prasidėjęs karas Lietuvoje kuriam laikui buvo sumažinęs automobilių paklausą, tačiau ilgalaikio poveikio rinkai jis neturės. Jie taip pat mano, kad esant nedidelei naujų automobilių pasiūlai ir dėl to išaugus susidomėjimui naudotais automobiliais, prielaidų jų kainoms mažėti artimiausiu metu nėra.

Naujų automobilių pasiūla vis dar maža

BNS kalbintų rinkos atstovų teigimu, šiuo metu vis dar egzistuoja per pandemiją sumažėjusi ir neatsistačiusi naujų automobilių pasiūla, kurią dėl sutrikusių tiekimo grandinių bei pandeminių ribojimų lėmė sulėtėjusi gamyba.

„Tiesiog tiekime yra problemos. O tai yra daug komponentų – ir puslaidininkiai, ir sutrikusios tiekimo grandinės dėl skirtingų šalių skirtingų reakcijų ir taikomų ribojimų kovido atžvilgiu, ir gamybos, kuri dabar negali greitai iššokti ir išsipūsti atsistačius paklausai, sumažinimai“, – BNS aiškino Lietuvos autoverslininkų asociacijos generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Tomas Grabauskas.

„AutoTyrimai“ skelbia apie pastaruosius dvejus metus besitęsiantį naujų automobilių registracijos mažėjimą. 2020 metais Lietuvoje jų buvo įregistruota 43,3 tūkst. – 14,8 proc. mažiau nei 2019-aisiais. Dar mažiau jų – 34,9 tūkst. (19,5 proc. mažiau) – įregistruota pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius