Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Bentley“ parodė elektrinį kupė, kuriam detalių skolinsis iš „Porsche Mission E“

Prabangius automobilius gaminantis „Bentley“ nusprendė, kad esamoje gamoje trūksta elektromobilio. Tad parodė, kaip galėtų atrodyti keturduris kupė modelis, kuriam panaudotos koncepcinio „Porsche Mission E“ detalės.
Vilniuje atidarytas „Bentley“ automobilių salonas
Vilniuje atidarytas „Bentley“ automobilių salonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Volkswagen“ grupei priklausantis automobilių gamintojas iki šiol pernelyg didelio entuziazmo kalbant apie elektromobilius nerodė. Vienas nedaugelio jo elektra gebančių važiuoti modelių – šiemet Ženevos automobilių parodoje pristatytas „Bentayga“ visureigis, turintis hibridinę pavarą.

Visgi naujojo elektrinio kupė koncepcija rodo, kad požiūris keičiasi. Iki 2025 m., pabrėžia „Bentley“, jie rengiasi turėti visą gamą elektrinių ir hibridinių jėgainių. Elektra varomam kupė pagrindu turėtų tapti kai kurios koncerno broliui „Porsche Mission E“ panaudotos technologijos, tikina autoexpress.co.uk.

„Bentley“ dizaineris Stefanas Sielaffas akcentuoja, kad naujas modelis bus kuriamas ne ant jau egzistuojančio platformos, bet nuo balto lapo. Tai, anot jo, suteiks puikią galimybę „Bentley“ susikurti iš esmės naują dizaino kalbą.

Nors kol kas kalbama apie kupė modelį, S.Sielaffas prisipažįsta, kad automobilių gamintojas dar nėra nusprendęs, koks turėtų būti elektromobilio kėbulas. Visgi, jo nuomone, elektromobilis turėtų būti elegantiškas automobilis, savo kėbulo linijomis primenantis kupė.

„Nemanau, kad tai turėtų būti koks nors aukštai važiuoti leidžiantis automobilis, kaip kad SUV“, – įsitikinęs jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius