-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Benzininių ir dyzelinių automobilių pardavimai Norvegijoje krenta labai greitai – taip bus ir kitose šalyse

Norvegija yra viena iš didžiausių elektromobilių mėgėjų pasaulyje. Tai nėra naujiena – nepaisant to, kad Norvegija nėra labai didelė, tai yra viena iš daugiausiai „Tesla“ elektromobilių nuperkanti šalis. Tačiau stebina tai, kaip sparčiai ir toliau krenta benzininių ir dyzelinių automobilių pardavimai.
Elektromobilis
Elektromobiliai / 123rf.com

Dar 2020 metų kovą tik dyzeliniai (nehibridiniai) automobiliai Norvegijoje sudarė 10,0 proc. visų automobilių pardavimų, tik benzininiai – 7,7 proc. Buvo manoma, kad vidaus degimo variklių pirkėjų vis mažės, bet palengva. Tie, kurie labiausiai norėjo elektromobilių, juos jau įsigijo. O tie, kurie dar nenori susitaikyti su didesne elektromobilio kaina ar eksploatacijos sunkumais, ir toliau rinksis burzgiančius automobilius.

Tačiau automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimai ir toliau krenta kaip skrydyje miręs juodasis čiurlys. Praėjusį kovą Norvegijoje parduoti tik 723 dyzeliniai ir 730 benzininių automobilių. Praėjus vos metams tik dyzeliniai automobiliai turtingoje Skandinavijos šalyje sudaro 4,7 proc, tik benzininiai – 4,8 proc. Tai – jau juokingai maži skaičiai.

Tuo tarpu elektromobilių pardavimai ir toliau auga. Kovą norvegai įsigijo 8618 elektrinius automobilius (56,2 proc. rinkos dalis) ir 5244 hibridus (34,2 proc.).

Kitose Europos šalyse elektromobiliai tikrai nėra tokie populiarūs. Bet bus. Skirtingos šalys ruošiasi uždrausti automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimą. Be to, tokios šalys kaip Norvegija, ims pildyti ir naudotų elektromobilių rinką. Nors šiuo metu prognozuojama, kad tik apie 30 proc. automobilių rinkos 2030 metais sudarys elektromobiliai, dabar pradeda atrodytų, kad tai nėra tikslios prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius