Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biodegalų asociacija siūlo 0,5 proc. paklaidą biopriedams dyzeline

Privalomai įmaišomam priedų kiekiui Biodegalų asociacija siūlys nustatyti tradiciškai taikomą 0,5 proc.
Degalinėje
Degalinėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Asociacijos prezidentas Mindaugas Palijanskas sako, kad nustačius 1 proc., kurį siūlo energetikos ministerija, iškils ir daugiau klausimų, pvz., dėl akcizo, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Paklaida nustatoma ne šiaip, yra standartai, jų tyrimo metodas, kuris turi paklaidą. Matavimo prietaisas, kuriuo matuojama biopriedų dalis, jis taip pat turi paklaidą. Teoriškai be paklaidos pagaminti negalima, todėl ji ir numatoma. Paklaida yra paklaida, jis paprastai sudaro plius minus 0,5 proc., kad niekam nebūtų problemų maišant. 1 proc. jau ne paklaidos klausimą sprendžia. Tai atsižvelgimas į kažkieno interesą. Tokios apimties paklaida, kokią siūlo ministerija, nėra paklaida“, – kritiškai energetikos minsiterijos iniciatyvą vertina M. Palijanskas.

Degalų privalomuosius kokybės rodiklius reglamentuojančio energetikos, aplinkos ir susisiekimo ministrų įsakymo pakeitimo projekte dabar numatyta, kad biodegalų dalis dyzeline galėtų svyruoti tarp 6–7 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius