Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW M divizija ruošia lenktynėms skirtą M235i

BMW M divizija išplatino vieną labai įdomią nuotrauką – kompiuteriu sugeneruotą „piktesnio“ M235i maketą. Tačiau tai – automobilis lenktynėms.
Lenktyninio BMW M235i eskizas
Lenktyninio BMW M235i eskizas / BMW M nuotr.

Teigiama, kad šie 88 mm platesni M235i kainuos nuo beveik 60 tūkst. eurų (daugiau nei 200 tūkst. Lt). Gamintojas nurodo, jog modeliai bus parduodami su homologuotais saugos lankais, specialiu degalų baku, mechaniniu riboto praslydimo diferencialu ir specialiai sportui programuotomis ABS, DSC ir traukos kontrolėmis. 3,0 litrų „twin turbo“ variklio galia pakelta tik šiek tiek – nuo 322 iki 329 AG.

M divizija šį automobilį nori matyti VLN ištvermės lenktynių serijoje bei Niurburgringo 24 valandų lenktynėse. Netolimoje ateityje šiais automobiliai turėtų varžytis ir „BMW Sports Trophy“ serijos lenktynininkai.

„BMW Motosport GmbH“ vadovas Jensas Marquardtas teigė, kad prie šio projekto dirbę inžinieriai turėjo puikią bazę. „Sukurti lenktyninę versiją nėra taip sudėtinga todėl, kad bazinis M235i yra labai gerai suprojektuotas automobilis“, – teigia jis oficialiame pranešime.

Pūsti šio lenktynėms skirto automobilio sparnai gali kelti įvairių asociacijų su BMW istorija. Tai šie tiek primena ir legendinį E30 M3. Įdomu, kokie projektai guli šio gamintojo lentynose – galbūt ketinama sukurti ir serijinį M2 su pūstomis arkomis padoria svorio dieta?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius