-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 29 /11:37

BMW siūlo vairuotojams „užsiprenumeruoti“ šildomas sėdynes: kiek tai kainuoja?

BMW sprendimas pardavinėti naujus automobilius neaktyvuojant kai kurių jų funkcijų – naujas žingsnis automobilių pramonėje. Įsivaizduokite: įsigyjate naują BMW, kuriame yra ir šildomas vairas, ir sėdynės. Tačiau už šias funkcijas turite mokėti prenumeratą, arba įsigyti abonementą.
BWM pristatė naują elektromobilį – kompaktinį visureigį „BMW iX1“
BWM pristatė naują elektromobilį – kompaktinį visureigį „BMW iX1“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 BMW Automobilis

Šiuo metu BMW parduoda šildomų sėdynių abonementus daugelyje šalių, rašo „The Verge“. Lietuva sąraše kol kas nėra minima.

BMW automobilių funkcijų prenumerata: šildomos sėdynės ir vairas – dar ne pabaiga

BMW prenumeratos strategijos įvairiose pasaulio šalyse pradėjo laikytis nuo 2020 m.

Priekinių sėdynių šildymo abonementas kainuoja maždaug 18 JAV dolerių, su galimybe prenumeruoti metams (180 JAV dolerių), trejiems metams (300 JAV dolerių). Taip pat galima susimokėti iš karto už „neribotą“ laikotarpį – 415 JAV dolerių.

Šildomų sėdynių abonementą dabar galima įsigyti BMW skaitmeninėse parduotuvėse tokiose šalyse kaip Jungtinė Karalystė, Vokietija, Naujoji Zelandija ir Pietų Afrika.

Jungtinėje Karalystėje šildomų sėdynių „prenumerata“ kainuoja apie 15 svarų sterlingų (CNN nurodo 10 svarų), taigi kainos visose šalyse panašios – apie 15-18 Eur per mėnesį.

BMW prenumeratą lygina su „Ryanair“ verslo modeliu

„Daily Mail“ dėl tokios mokesčių strategijos BMW lygina su „Ryanair“ skrydžių kompanija ir vardija „prenumeruojamų“ funkcijų kainas. Be šildomo vairo ir sėdynių, papildomai pasirenkamos funkcijos: prisitaikanti pakaba 399 svarai, „Apple CarPlay“ paruošimas – 265 svarai, žemėlapio atnaujinimo paketas – 79 svarai, o ACC (išmanioji traukos kontrolė) – 35 Eur (per mėnesį).

„BMW ConnectedDrive“ parduotuvėje minimos ir šildomo vairo prenumeratos kainos: 15 Eur per mėnesį, 110 – per metus, 160 – jei naudositės trejus metus ir 240 Eur jei norite funkciją prenumeruoti neribotai.

Pasak Matthiaso Schmidto, automobilių rinkos analitiko, tai – naujas verslo modelis, kai automobilis jo gamintojams generuoja pelną ne tik pardavimo metu, bet per visą gyvavimo laikotarpį.

O ką daryti, jei vasarą jums nereikia šildomų sėdynių ir nenorite už jas mokėti? Jeigu pirkėjas nutraukia prenumeratą, gamintojas nuotoliniu būdu šią funkciją „užrakina“.

Davė peno ir įsilaužėliams, ir humoristams

Internete jau pasirodė daugybė straipsnių apie nelegalias firmas, kurios „atrakina“ funkcijas, įsilauždamos į automobilį.

Šis naujas verslo modelis pagimdė ir daugybę juokelių apie BMW. Pavyzdžiui, juokaujama, kad nuo šiol reikės susimokėti už kiekvieną pavarą, jei ją norite perjungti: „When you have to pay subscribtion for each gear you shift on your new BMW“.

@jmshkm POV: you gotta pay to shift gears in your BMW #fyp #foryou #cartok #carfails #bmw ♬ Rich Minion - Yeat

Beje, šiuo keliu bando eiti ir kiti gamintojai. „Subaru“ įvedė mėnesinį mokestį už nuotolinio užvedimo funkciją, o „Tesla“ daugelį metų naudojo programinę įrangą, kad dirbtinai apribotų savo žemesnės klasės modelių baterijų talpą ir nuvažiuojamą atstumą viena įkrova.

Lietuvos BMW atstovybės komentaras

Nuo 2022 m. liepos BMW automobilių pirkėjams pasiūlyta užsakomų funkcijų paslauga suteikia daugiau lankstumo, nes leidžia pagerinti kai kurias jau įsigyto automobilio ypatybes, atsižvelgiant į individualius poreikius. Norėdamas aktyvuoti atitinkamą funkciją, automobilio pirkėjas tai gali padaryti per „BMW ConnectedDrive Store“ parduotuvę.

Funkcijas galima užsisakyti pagal atitinkamus naudojimosi kriterijus ar konkrečiam laikui ir mokėti už jas tol, kol jomis naudojamasi. Be to, automobilio savininkas turi galimybę nemokamai išbandyti šias funkcijas. Verta paminėti ir tai, kad jei automobilis buvo užsakytas su konkrečiomis funkcijomis iš anksto už jas sumokėjus, jomis galima naudotis be apribojimų visą laiką ir už tai papildomai mokėti nereikia.

Konkrečių funkcijų, kurias gali aktyvuoti automobilio savininkas, sąrašas priklauso nuo automobilio modelio ir rinkos. Šiuo metu ši paslauga siūloma JAV, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Pietų Korėjoje. BMW automobilių pirkėjai Baltijos šalyse kol kas tokios galimybės neturi, ją planuojama pasiūlyti ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius