-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs vienas „Volkswagen“ vadovų JAV prisipažino kaltu dėl vaidmens „dyzelgeite“

Buvęs vienas iš Vokietijos automobilių gamybos milžinės „Volkswagen“ vadovų Jungtinių Valstijų teisme prisipažino kaltu dėl savo vaidmens „dyzelgeite“ – dyzelinių automobilių išmetamos taršos duomenų klastojimo skandale.
Dyzelgeitas
Dyzelgeitas / Vida Press nuotr.

Oliveris Schmidtas susitarė su prokurorais, jog prisipažins kaltu mainais į švelnesnę bausmę. Tai jis padarė stojęs prieš federalinį teismą Detroite. O prokurorai atsiėmė sunkiausius kaltinimus dėl sukčiavimo, už kurį grėsė iki 20 metų kalėjimo.

O.Schmidtas nuo 2012 metų iki 2015 metų kovo vadovavo „Volkswagen“ atitikimo JAV taisyklėms biurui. Bausmė jam bus skirta gruodžio pradžioje. Jam gresia iki septynerių metų kalėjimo.

Jis bus jau antras „Volkswagen“ vadovas, nuteistas dėl „dyzelgeito“, kuris kilo po to, kai 2015 metų rugsėjį „Volkswagen“ pripažino, jog maždaug vienuolikoje milijonų visame pasaulyje parduotų šios grupės gamybos automobilių buvo įdiegta speciali programinė įranga, leidusi klastoti dyzelinių automobilių išmetamos taršos duomenis. Amerikoje tokių automobilių buvo maždaug 600 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius