Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chrysler“ šešiais metais anksčiau susimokėjo skolą JAV vyriausybei

Oficialu – „Chrysler“ kompanija JAV ir Kanados vyriausybėms atidavė visas skolas. Pagal prezidento Obamos automobilių pramonės gelbėjimo planą 2008 metais kompanijai suteiktą 7,6 mlrd. JAV dolerių paskolą „Chrysler“ grąžino gegužės 24-ąją.
„Chrysler“ didžiuojasi grąžinę valdišką paskolą
„Chrysler“ didžiuojasi grąžinę valdišką paskolą / Gamintojo nuotr.

Kaip „Chrysler“ taip greitai surinkti tokią pinigų sumą? Pasirodo, pagerinę savo rodiklius jie gavo ne vyriausybinių paskolų ir taip atgavo teisę laisvai disponuoti savo akcijomis. Tiesa, amerikiečiams šios paskolos kainuos po 350 mln. JAV dol. kasmet vien palūkanoms mokėti.

Pagal JAV vyriausybės patvirtintą planą „Chrysler“ kompanija susijungė su „Fiat“ ir pažadėjo pradėti gaminti mažesnius, ekonomiškesnius ir ekonomiškai naudingesnius automobilius. Tačiau pagal šį planą dar nei vienas automobilis nepagamintas, o 2010 metais netikėtai net 17 proc. pakilo visų „Chrysler“ pardavimai. Didžiausią šuolį padarė „Dodge Durango“ ir „Jeep Grand Cherokee“, ne patys mažiausi markės modeliai.

Rinkos ekspertai vieningai giria „Chrysler“ ir jų šeimininkų „Fiat“ veiksmus. Pasak jų, „Chrysler“ markės automobiliai atgauna pirkėjų palankumą. Prie to prisideda vykusi reklaminė strategija. Kitas didelis žingsnis – amerikiečiams pasiūlyti mažus automobilius su „Chrysler“ ženkleliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius