Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis „Saab“ darbuotojų liko be atlyginimų

Dar visai neseniai sklido gandai, jog „Saab“ neturi pinigų sumokėti savo darbuotojams, tačiau panašu, jog visa tai pasitvirtino.
SAAB
SAAB. / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 SAAB

Pakankamai garsus Švedijos automobilių gamintojas „Saab“ nepajėgė išmokėti atlyginimų beveik pusei savo darbuotojų. Šio koncerno ateitis darosi visiškai nestabili.

„Swedish Automobile NV (Swan)“, dukterinės „Saab Automobile“ įmonės iš Olandijos teigimu, tokia padėtis susidarė dėl to, kad kai kurie investuotojai įmonės kapitalą papildė vėliau, nei buvo pažadėję.

Manoma, jog be atlygio už darbą liko apie 1600 žmonių iš visų 3600, dirbančių šiam gamintojui. „Saab“ taip pat neatskleidė, kokios sumos jie laukia iš investuotojų.

„Swan“ akcentuoja ir tai, kad „Saab Automobile“ ėmėsi visų būtinų veiksmų tam, kad surinktų reikiamą sumą. Kompanija ir toliau ieško trumpalaikių investuotojų, kad „nuskriaustieji“ darbuotojai gautų jiems priklausančius atlyginimus.

Praėjusį mėnesį gamintojas savo darbuotojams pajėgė išmokėti dalį atlyginimų tik dėl didesnio nei 500 automobilių užsakymo Kinijai, kurio vertė siekia 13 mln. eurų. (44,87 mln. Lt).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius