Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena ekologinių reikalavimų auka – „Ford Focus ST“

Dėl nuo 2011 metų įsigaliosiančių EURO 5 ekologinių reikalavimų Europos Sąjungoje vienas po kito kaip lapai rudenį krinta mūsų mėgstami sportiniai automobiliai.
Nutraukiama „Ford Focus ST" gamyba
Nutraukiama „Ford Focus ST" gamyba / Gamintojo nuotr.

Pirmieji apie gamybos nutraukimą pranešė „Honda“. Jų „Civic Type R“ su 2 l varikliu viršija išmetamų dujų kiekį, o „Honda“ šiuo metu neturi šio variklio pamainos. Taigi „Type R“ bus nebegaminamas iki naujo modelio premjeros 2012 metas.

Šį penktadienį išgirdome dar vieną blogą žinią. Nutraukiama ir „Ford Focus ST“ gamyba. Ir vėl dėl tų pačių EURO 5 reikalavimų, kurių neatitinka 2,5 l penkių cilindrų variklis.

Ir tai ne pabaiga: „Alfa Romeo“ stabdo „Brera“ gamybą. Nuostabaus garso V6 3,2 l variklis gerokai viršija leistinas normas.

„Mazda RX–8“ buvo vienintelis automobilis rinkoje su „Wankelio“ tipo rotoriniu varikliu. Nebeturėsime ir jo. Japonai lyg ir užsimena, kad kuria naują rotorinį variklį su turbinomis, bet tikslios informacijos neturime.

Beje, net ir kai kurie dyzeliniai varikliai viršija leistinas normas. „Volkswagen“ sukurtas ypač galingas dešimties cilindrų 5 l tūrio turbodyzelinis variklis nebebus montuojamas nei į „Touareg“, nei į „Phaeton“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius