-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų vagystė iš bako: nuostoliai gali siekti net 7000 eurų

Į 15min redakciją kreipėsi skaitytojas, kuris tikina, kad per pastarąją savaitę iš jo automobilio net du kartus buvo išsiurbti degalai. Skaitytojas teigia, kad vieną kartą vagys pasidarbavo itin neprofesionaliai – išlaužė degalų bakelio dureles ir taip pridarė dar daugiau žalos.
Degalų vagystė
Asociatyvi nuotr. / Degalų vagystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Panaši istorija nutiko ir vienam kolegai: daugiabučio kieme naktį buvo atidaryti iškart kelių automobilių degalų bakai. Ar miestuose suaktyvėjo degalų vagys?

Draudimo kompanijų „If“ ir „Lietuvos draudimas“ ekspertai tikina, kad baimintis nėra reikalo, tokių atvejų nedaugėja. Nors degalų vagystės iš bako nėra itin dažnos, tačiau šis nemalonus atsitikimas gali kainuoti labai brangiai.

„Lietuvos draudimo“ žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis tikina, kad vidutinė žala, kurią padaro degalų vagys, siekia įspūdingą sumą – 2300 eurų. Žinoma, pats nuostolis dėl pavogtų degalų yra menkas, didžiąją dalį šios žalos sudaro apgadintos automobilio detalės:

„Dažniausiai nukenčia ir šalia degalų bako esančios detalės, pavyzdžiui, sparnas. Vidutinė tokios vagystės žala dažnai būna 2300 eurų.“

Didžiąją dalį žalos sudaro apgadintos automobilio detalės.

Žinoma, tai nereiškia, kad bet koks chuligano degalų nusiurbimas jums kainuos tokią sumą. „Lietuvos draudimo“ ekspertai patikslina, kad dėl degalų vagysčių kreipiasi tik žmonės, kurie randa daug apgadintų detalių. Dėl menko nuostolio į draudikus kreiptis žmonės nesivargina – vėliau pabrangsta KASKO franšizė.

Visgi vieną įvykį draudikai atsimena dar ir dabar. Praeitais metais į „Lietuvos draudimą“ kreipėsi vairuotojas, kuris ne tik rado išplėštą kuro dangtelį, tačiau piktavaliai į degalų baką pripylė rūgšties. Vairuotojui padaryta žala – apie 7000 eurų.

Visgi draudikai spėlioja, kad tai galbūt buvo kerštas vairuotojui. Mažai tikėtina, kad vagys pripiltų rūgšties į baką atsitiktiniam automobiliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius