-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Degantys „Model S“ kerta per „Tesla“ akcijų vertę

Lapkričio 6-ąją Tenesio valstijoje, JAV, užsiliepsnojo „Tesla Model S“. Ironiška, tačiau būtent šioje žemėje „Nissan“ surinkinėja „Leaf“ elektromobilius.
Sudegęs „Tesla Model S“
Sudegęs „Tesla Model S“ / Facebook.com nuotr.
Temos: 2 Tesla, Inc. Gaisras

Įdomu tai, jog pastarasis įvykis yra jau trečias per šešių savaičių laikotarpį. Užsiliepsnojęs vienas „Model S“ nuostabos nekelia, du sudegę tokie patys elektromobiliai jau verčia galvoti: ar tai sutapimas, ar tendencija? Tačiau trys sudegę automobiliai daro gilų randą pakankamai švarioje ir pavyzdingoje „Tesla“ reputacijoje.

Internete pasklidusi nuotrauka bei informacija apie gaisrą akimirksniu įpylė kibirą degaus skysčio į ramią šios kompanijos krosnelę. „Reuters“ naujienų agentūra teigia, kad po šių gaisrų „Tesla“ akcijų vertė krito devyniais procentais.

Gamintojas nedelsdamas išpublikavo pranešimą, kuriame teigiama, kad pastaruoju atveju gaisrą sukėlė avarijos aplinkybės. „Mes susisiekėme su vairuotoju bei įsitikinome, kad šis per incidentą nenukentėjo. Mūsų komanda vyksta į įvykio vietą, kur bus atlikti nuodugnūs tyrimai. Vos tik sužinoję tikslias gaisro priežastis, iškart apie jas pranešime“, – teigiama „Tesla“ pranešime spaudai.

Nors ir ličio-jonų baterijos yra saugomos specialiai tam pritaikytomis šarvuotomis detalėmis, pastarojo įvykio metu gaisrą sukėlė avarijos metu padaryta žala priekyje, kai „Tesla Model S“ atsitrenkė į kito automobilio priekabos tempimo kablį. Tikėtina, kad buvo pažeista elektros magistralė.

Teigiama kad spalio pradžioje per avariją sudegus pirmajam „Model S“ kompanijos akcijų vertė smuktelėjo 7 procentais. Antrasis gaisras kilo spalio pabaigoje, kai girtas vairuotojas Meksikoje nesuvaldė savo automobilio ir rėžėsi į sieną bei medį. „Tesla“ tvirtina, kad per visas tris avarijas nenukentėjo nei vienas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius