-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apgavystės ABC: dėl paslėptų trūkumų per teismą pardavėjui grąžintas „Volvo“ – vėl skelbimuose

Naudoto automobilio pirkimas visuomet yra didesnė ar mažesnė loterija, nes pardavėjai kartais specialiai nutyli automobilio trūkumus. Nors kai kurie pirkėjai susitaiko su tuo, jog nesėkmingą pirkinį teks remontuoti iš savo kišenės, atkaklesni nusprendžia eiti teisiniu keliu ir siekia grąžinti automobilį pardavėjui. Tačiau yra atvejų, kai net ir po automobilio grąžinimo šis vėl atsiduria skelbimuose.
„Volvo V70“
„Volvo V70“ / Autoevolution.com nuotr.

Beveik visi pagal skelbimus ar aikštelėje parduodami naudoti automobiliai yra tvarkingi, „lediniai“. Pardavėjai dažniausiai papasakoja pirkėjui tokią istoriją, kokią šis nori girdėti. Todėl dauguma automobilių – „neturėję autoįvykių, nedaug nuvažiavę ir neturintys trūkumų“. Kabutėse šis apibūdinimas parašytas neveltui.

Nes realybė yra kitokia, perkant naudotą automobilį reikia būti dėmesingiems, atsargiems ir kritiškiems.

Tipine istorija pasidalijo įmonės „Autopretenzija“ vadovas Ramūnas Mackevičius. Neseniai į jį kreipėsi naudotą „Volvo“ įsigijęs asmuo. Pirkėją sudomino skelbimų portale aptiktas 2005-ųjų metų V70 universalas, turintis mechaninę pavarų dėžę, 2,4 litro dyzelinį variklį.

Nors perkant automobilį pardavėjas aiškino, kad transporto priemonė jokių trūkumų neturi, vos ją įsigijus, ėmė aiškėti, kad net ne vienas, o daugybė automobilio agregatų neveikia tinkamai.

Automobilį atgal priėmė tik po teismo

Pirkėjas bandė kreiptis į pardavėją ir tartis dėl automobilio grąžinimo ar kompensacijos už gedimus, tačiau šis į kalbas nesileido. Tuomet pirkėjui neliko kitos išeities, kaip tik procesą pasukti teisiniu keliu.

„Turime konkretų atvejį. Žmogus nusipirko automobilį. Išlindus paslėptiems defektams mes su pardavėju ieškojome taikaus susitarimo, tačiau jis mus pasiuntė rusų karinio laivo kryptimi. Automobilio sankaba buvo susidėvėjusi, variklis apibėgęs alyva, ABS, SRS sistemos neveikė, katalizatorius išpjautas, elektronikos gedimai, pakaba netvarkinga, automobilis buvo po eismo įvykio.

Tas automobilis yra viena didelė bėda, nors pardavėjas nurodė beveik vien pliusus. Automobilis turėjo dar visai neseniai gautą techninės apžiūros pažymą. Tai įdomu, kaip ta apžiūra ten buvo atlikta, kai automobilis iš tikrųjų turėjo tiek trūkumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius