-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiausia tikimybė rasti apvogtą automobilį – BMW savininkams

Didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ suskaičiavo, kad 2011 metais net trečdaliu (35 proc.) sumažėjo pavagiamų automobilių, lyginant su 2010 metais. Jau antri metai vagis labiau domina autodetalės. Jų vagysčių skaičius prieš dvejus metus šoktelėjęs daugiau nei dvigubai, pernai stabilizavosi, bet nemažėja.
7-osios serijos BMW be mašinos statymo jutiklių juostos buferyje.
7-osios serijos BMW be mašinos statymo jutiklių juostos buferyje. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 BMW Draudimas

2011 m. „Lietuvos draudimo“ klientai neteko 109 transporto priemonių už 2,45 milijonus litų, 2010 metais buvo pavogta 170 automobilių už 4,3 milijono litų. Vagiamiausiu automobiliu išlieka „VW“ markės automobiliai, po jų rikiuojasi vagis masinantys „Audi“, „Toyota“, „Honda“, „Mercedes Benz“ ir BMW.

„Vagiamiausi automobiliai – kelerių metų senumo, visiškai naujų mašinų pavagiama itin nedaug. Pernai buvo keli atvejai, kai vagys bandė pasisavinti visiškai naujus „BMW“ ar „Mercedes Benz“, tačiau netrukus jie buvo surasti pagal palydovinių apsaugos sistemų informaciją“, – komentuoja „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas. Jis taip pat pastebi, kad maždaug kas trečias draudikams pranešamas automobilio vagystės atvejis tėra bandymas sukčiauti ir apgaule pasisavinti draudimo išmoką.

Tačiau nors automobilių vagysčių „fronte“ – sąlyginė ramybė, automobilių detalės vis dar išlieka vagių taikinyje. 2010 metais tokių įvykių padaugėjo net 62 proc., pernai vagysčių skaičius išliko panašus, tačiau augo vidutinis autodetalių vagysčių nuostolis. 2011 m. antrą pusmetį detalių vagys vidutiniškai pridarydavo žalos už 2500 litų.

Pastebime, kad vagys vis dažniau dirba „pagal užsakymą“

„Pastebime, kad vagys dirba „pagal užsakymą“: vagiamos konkretaus modelio konkrečios dalys, vienu metu populiarios būna vienos, kitu – kitos. Tai navigacijos įranga, magnetolos, oro pagalvės arba įvairios apdailos dalys: juostelės, grotelės, taip pat automobilių statymo jutikliai, veidrodėliai, visų rūšių žibintai, valstybiniai numeriai, valytuvai, ratai ir bamperiai. Savo klientams, apsidraudusiems kasko draudimu ir nukentėjusiems nuo ilgapirščių, mes atlyginame padarytą žalą“, – komentuoja „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Statistiškai didžiausia tikimybė rasti apvogtą automobilį yra BMW savininkams. Vagys pasisavina šios markės automobilių apdailos juosteles, automobilių statymo įrangos jutiklius, veidrodėlius, priešrūkinius žibintus ir bamperius. Jei vairuojate „Mercedes-Benz“ markės automobilį, didelė tikimybė netekti apdailos juostelių bei veidrodėlių. „Audi“ savininkams gresia netekti magnetolų, bamperių, priešrūkinių žibintų bei ratų gaubtų. O iš „VW“ markės automobilių detalių daugiausia pavagiama žibintų, magnetolų ir gaubtų. Navigacija dažniausiai išplėšiama iš „Lexus“, o oro pagalvės iš „Lexus“ bei „Alfa Romeo“ markių automobilių.

„Lietuvos draudimas“ yra šalies ne gyvybės draudimo rinkos lyderis, aptarnaujantis beveik 1 mln. gyventojų. Bendrovė pirmoji šalyje įdiegė naują klientų aptarnavimo standartą „Pažadas“, kuris leidžia efektyviai ir greitai atlyginti žalas. Už deramą žalų administravimą „Lietuvos draudimas“ 2011 metais išrinktas geriausia draudimo bendrove. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 130 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius