-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiausios pasaulyje automobilių gamintojos titulą 2017 metais išsaugojo „Volkswagen“, „Toyota“ – 3 vietoje

Vokietijos grupė „Volkswagen“ 2017 metais išsaugojo didžiausios pasaulyje automobilių gamintojos titulą. Į antrą vietą įsiveržė „Renault“, „Nissan“ ir „Mitsubishi Motors“ aljansas, o Japonijos „Toyota“ atiteko trečioji vieta.
„Volkswagen“ būstinė Volfsburge
„Volkswagen“ būstinė Volfsburge

„Volkswagen“ grupė pernai pardavė rekordinius 10,74 mln. visų savo markių transporto priemonių, 4,3 proc. daugiau negu metais anksčiau. Neįskaitant sunkvežimių MAN ir „Scania“, grupės automobilių pardavimai sudarė beveik 10,54 mln. vienetų.

Be „Volkswagen“ markės, Vokietijos automobilių koncernui taip pat priklauso lengvųjų automobilių markės „Audi“, „Bentley“, „Bugatti“, „Lamborghini“, „Porsche“, SEAT ir „Škoda“, motociklų markė „Ducati“, sunkvežimių markės MAN ir „Scania“ bei komercinių transporto priemonių markė „Volkswagen Commercial“.

Tuo tarpu bendri „Renault“, „Nissan“ ir „Mitsubishi Motors“ pardavimai pernai padidėjo 6,5 proc. iki 10,608 mln. vienetų. Į šį skaičių įtraukti tik lengvieji automobiliai ir mažo tonažo sunkvežimiai ir pagal šį rodiklį aljansas lenkia „Volkswagen“.

Vien „Renault“ padidino pardavimus 8,5 proc. iki rekordinių 3,76 mln. automobilių. „Nissan“ pardavimai išaugo 4,6 proc. iki 5,82 mln. automobilių, o „Mitsubishi Motors“ – 10 proc. iki 1,03 mln. vienetų.

Tuo tarpu „Toyota“ metinė ataskaita parodė, kad jos automobilių pardavimai visame pasaulyje 2017 metais padidėjo 2,1 proc. iki 10,38 mln. vienetų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Toyota“ logotipas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Toyota“ logotipas

Iš didžiųjų pasaulio automobilių gamintojų savo pardavimų iki šiol nepaskelbė tik „General Motors“, kuri savo veiklos rezultatus skelbs vasario 6 dieną. Tačiau JAV automobilių gamintoja, pernai pardavusi savo Europos markes „Opel“ ir „Vauxhall“, vargu ar galėtų patekti į didžiausiųjų trejetą, pažymi ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius