Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„DNB lizingo“ direktorė Gita Steponėnienė: Nėra teisinga galvoti, kad išvažiavęs iš salono automobilis nuvertėja

Naujas automobilis dažnam lietuviui vis dar atrodo kaip nepasiekiama svajonė. Brangu, mažas atlyginimas, greitai nuvertėja – tai bene dažniausiai išsakomos priežastys, kodėl pasirenkamas senas automobilis ir net nedrįstama pagalvoti apie naują. Vis dėlto ar visada tai yra teisingas pasirinkimas?
„Nissan Note“
„Nissan Note“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žinoma, sutaupyti naujam automobiliui – užduotis ne iš lengvųjų, tačiau norintys naujo automobilio turi alternatyvą – pirkti išsimokėtinai. Per dešimt šių metų mėnesių Lietuvoje buvo parduota 11 321 naujas automobilis, iš kurių daugiau nei pusė (beveik 51 proc.) sudarė lizingu įsigyti automobiliai, rodo „Autotyrimų“ duomenys. Vien spalį lizingo rinka išaugo 29 proc., lyginant su 2012 m. spaliu. 

„Viena priežasčių, kodėl vengiama pirkti naują automobilį – įsitikinimas, kad vos tik išvažiavęs iš salono jis nuvertėja. Toks požiūris nėra visiškai teisingas. Juk naujas automobilis garantuoja patikimumą, patogumą, ekonomiškumą. Turėdamas naują automobilį, vairuotojas gali nesirūpinti jo remontu tol, kol galioja garantija, t.y. dažniausiai nuo 2 iki 5 metų, o kai kurie gamintojai taiko ir 7 metų garantiją. Kitas aspektas – moralinis pasitenkinimas, juk yra skirtumas tarp važiavimo nauju ir naudotu automobiliu. Be to, naujas automobilis atspindi vairuotojo požiūrį į ekonomiškumą, saugumą. Tad nors iš salono išvažiavusio automobilio kaina krenta, tačiau jo vertė išlieka, o  vairuotojas daugelį metų gali džiaugtis naujo automobilio teikiamu komfortu ir kitais privalumais“, – sako „DNB lizingo“ generalinė direktorė Gita Steponėnienė.  

Tad nors iš salono išvažiavusio automobilio kaina krenta, tačiau jo vertė išlieka

DNB bankas kartu su draudimo bendrove ERGO paruošė specialias lizingo bei draudimo sąlygas, kurios galioja norintiems įsigyti bet kurį konkurso „Metų automobilis 2014“ dalyvį.

„Ankstesniais metais specialios lizingo sąlygos būdavo taikomos tik konkurso nugalėtojui, o šiemet – visiems dalyviams“, – atskleidė G. Steponėnienė. 

G.Steponėnienės teigimu, DNB banke preliminarus atsakymas dėl lizingo gaunamas per 3 valandas, tačiau būna, kad sprendimas priimamas per pusvalandį. Greitas aptarnavimas esą itin svarbus, nes automobilio pirkimas dažnai yra paremtas emocijomis, kai norisi nuspręsti „čia ir dabar“. 

Naują automobilį galima turėti už 500 Lt per mėnesį

Nors žodis „lizingas“ yra girdėtas daugeliui, tik retas žino apie jo rūšis ir skirtingas galimybes. 

„Dažnai klientai žino tik vieną lizingo rūšį, t.y. finansinį, tačiau lizingas, kaip paslauga, yra labai lankstus. Įmokos dydis, kurį reikės mokėti už automobilį, priklauso nuo finansavimo modelio, kurį klientas nusibraižo kartu su banko konsultantu. Pavyzdžiui, yra lizingas su likutine verte – tuomet klientas moka mažesnes įmokas, o sutarties laikotarpio pabaigoje jam reikia sumokėti didesnę įmoką, tarkime, 30 proc. Taip pat jis gali rinktis pratęsti lizingo terminą arba grąžinti automobilį pardavėjui ir už likutinę jo vertę padengti dalį jau naujo automobilio kainos. Taigi, skirtingos lizingo rūšys leidžia kiekvienam pasirinkti priimtiniausią variantą ir turėti naują automobilį už gerą kainą“, – aiškino „DNB lizingo“ generalinė direktorė G.Steponėnienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius