-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elono Musko atsakymas išdavė, kiek metų „Tesla“ yra pralenkusi konkurentus

Nors po „Tesla“ akcininkų susitikimo viešojoje erdvėje pasirodė daugybė naujienų, tačiau vienas ir ypač svarbus pranešimas nesusilaukė tiek daug dėmesio. Iš pradžių Elonas Muskas apibūdindamas baterijų technologijos pažangą vengė žodžio „persilaužimas“, tačiau atnaujinta informacija apie dabartinių „Tesla“ baterijų pasiekimus, susijusius su jų energijos tankiu ir kaina, Elonui leido pasisakyti gerokai drąsiau.
Kelionė „Tesla Model X“
Kelionė „Tesla Model X“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Vienas iš svarbiausių automobilių gamintojų tikslų yra pasiekti, kad baterijų kompleksai kainuotų 100 JAV dolerių už kWh. Esant tokiai baterijų kompleksų kainai elektromobiliai taptų rimti konkurentai vidaus degimo varikliais varomiems automobiliams ir akivaizdu, kad „Tesla“ automobiliai taptų dar konkurencingesni.

„Tesla“ mažina baterijų kainas

Būtent dėl šios priežasties vienas iš akcininkų, Joelis Sappo, ir paklausė: „ar Tesla jau viršijo 100 JAV dolerių už kWh ribą?“

Iš pradžių technikos vadovas J. B. Straubelis davė mandagų, bet ne konkretų atsakymą dėl dabartinių baterijų išlaidų. Tačiau mikrofoną perėmęs generalinis direktorius ir pirmininkas Elonas Muskas atsakė taip:

„Manome, kad baterijų elementų lygyje 100 JAV dolerių už kWh galbūt galime pasiekti dar šiais metais... priklausomai nuo (stabilių) produktų kainų... Su naujesniais baterijų chemijos ir gamybos procesų patobulinimais, mes manome, kad ilgainiui galime pasiekti mažesnę nei 100 JAV dolerių už kWh kainą ir baterijų kompleksų lygyje. Bet tai bus ne anksčiau kaip po 2 metų.“

Įprastai pats baterijų transformavimas per modulius į baterijų kompleksus galutines sąnaudas už kWh padidina 30 proc. Tad „Tesla“ ir toliau mažina išlaidas baterijoms, kasmet jas pavyksta sumažinti 15 proc. Dar 2016 metų pradžioje kompanija teigė, kad baterijų komplekso kaina nukrito žemiau 190 JAV dolerių už kWh, o dabar intensyviai artėjama prie 100 JAV dolerių už kWh ribos.

BNEF nuolat stebi baterijų kompleksų rinkos pokyčius ir šis jų grafikas rodo didelį „Tesla“ bendrovės produktų ekonominį pranašumą prieš visos pramonės pasiektą baterijų kompleksų kainų vidurkį.

BNEF grafikas
BNEF grafikas

„Tesla“ pirmauja 4–5 metais

Šis grafikas rodo, kad „Tesla“, pagal vidutinį pramonės sąnaudų už kWh lygį, yra priekyje bent 4–5 metais. Ji gerokai lenkia konkurentus, todėl dėl šių priežasčių bendrovė gali jau dabar pasiūlyti didesnį dėmesį prikaustančių ir geresnę vertę turinčių elektromobilių nei bet kuris senas automobilių gamintojas. Tiesą sakant, vidutinio dydžio premium sedanų segmente „Tesla“ kompanija Jungtinėse Amerikos Valstijose jau dabar geriau parduoda savo automobilius, lyginant su tradiciniais automobiliais.

Atsižvelgiant į tai, kad baterijų kaina greičiausiai jau šiais metais pasieks 100 JAV dolerių už kWh ribą ir žinant, kad baterijų komplekso kaina, lyginant su baterijomis, yra didesnė 30 proc., vis tiek matome nuolatinį 15 proc. sąnaudų mažėjimą.

Jei „Tesla“ kompanijai pavyks išlaikyti tokią trajektoriją, jau 2021 metais baterijų komplekso kaina pasieks 90 JAV dolerių už kWh, o 2023 metais – 60 JAV dolerių už kWh. Tai reiškia, kad elektromobiliai taps dar konkurencingesni ir gerokai lengviau įperkami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius