Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro NCAP“ išvada: maži automobiliai yra mirtinai pavojingi

Norėdami įrodyti mažų automobilių saugumo trūkumus nelaimingo atsitikimo atveju, „Euro NCAP“ išbandė keturis šių transporto priemonių specialioje saugos kampanijoje.
„Renault Twizy“ „Euro NCAP“ bandymų metu
„Renault Twizy“ „Euro NCAP“ bandymų metu / „Euro NCAP“ nuotr.

Pačių „Euro NCAP“ testuotojų žodžiais tariant, „Visi automobiliai pasirodė labai prastai, o kai kurie parodė, kad kelia rimtą pavojų gyvybei.“

Rezultatai kelia nerimą, turint omenyje, kad šiomis transporto priemonėmis Europoje legaliai galima važinėti, tačiau jos neturi praeiti griežtų saugumo bandymų, kaip kad kiti automobiliai. Kilę iš motociklų ir keturračių, šie maži automobiliukai-motociklai yra mažos ir degalus taupančios transporto priemonės, naudojamos kaimo ar miesto vietovėse, kaip motociklų ir miesto automobilių alternatyva.

Bandyti modeliai buvo šie: „Club Car Villager 2 2 LSV“, „Renault Twizy 80“, „Tazzari ZERO“ ir „Ligier IXO J LINE 4“. Nors visi jie yra visiškai patvirtinti naudoti viešuosiuose keliuose Europoje, testo metu trenkiantis į priekinę ir šoninę dalis, važiuojant 50 km/val. greičiu, visi parodė, jog turi labai rimtų problemų, įskaitant ir „Renault“ automobilį. Balai daugiausia buvo sumuojami iš manekenuose įtaisytų sensorių duomenų, tačiau nuobaudų taip pat buvo suteikta ir už prastą automobilio struktūrą ir kėbulo deformaciją.

„Ligier“ ir „Tazzari“ testas automobiliui 50 km/val. greičiu įsirėžiant į stacionarią kliūtį parodė, jog jie turi didžiulių trūkumų jų tvirtinimo sistemose. „Ligier“ automobilyje viršutinė vairuotojo saugos diržų jungtis išsitraukė iš savo vietos, paliekant manekeną neprisisegusį diržo, kas veda prie didelės rizikos susižeisti. „Tazzari“ automobilyje vairuotojas saugos diržas nutrūko ir vairuotojo galva trenkėsi į vairą su tokia jėga, kuri nurodoma kaip labai rimtas ar net mirtinas sužalojimas .

Vienintelis automobiliukas su standartus atitinkančia oro pagalve, „Renault Twizy“ , turėjo geresnius rezultatus , tačiau jo konstrukcija ir saugos diržų sistema lėmė pavojingai aukštus rodmenis manekene įrengtuose davikliuose.

VIDEO: Euro NCAP mažų automobilių saugumo bandymai
VIDEO: Tazzari ZERO Euro NCAP bandymuose
VIDEO: Renault Twizy Euro NCAP bandymuose
VIDEO: Ligier IXO Euro NCAP bandymuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius