Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 dalykų, dėl kurių padangų keitimas bus lengvas ir sklandus

Pavasarį daugeliui vairuotojų kyla net kelios dilemos: kada keisti padangas ir kur tai padaryti kokybiškai. Kad kiekvienas už paslaugą sumokėtas euras dovanotų vien tik džiugią pavasarinę nuotaiką.
Padangų keitimas
Padangų keitimas / Partnerio nuotr.

Pasirinkimas, rodos, paprastas. Juk kadaise vairuotojai padangas montuodavo patys arba galėdavo paprašyti pagalbos vos ne kas antro garažo „meistro“. Laužtuvas arba primityvios balansavimo staklės, ir darbas padarytas? Ar jums tie laikai neprimena košmaro?

Bet šis „akmens amžius“, kai važinėdavome ūžiančiomis restauruotomis padangomis ir vibruojančiais ratais jau baigėsi. Su XXI amžiumi į Lietuvą atėjo naujos tradicijos, vakarietiški kokybės standartai, pasikeitė vairuotojų sąmoningumo lygis.

Partnerio nuotr./Padangų keitimas
Partnerio nuotr./Padangų keitimas

Juk logiška: jei tikrai myli savo automobilį ir jį puoselėji, ir tepalus pilsi kokybiškus, ir patikimomis padangoms apausi, ir langų apiplovimo skysčio nepamirši įpilti. Kitaip tariant – tinkamai jį paruoši vasaros sezonui.

Tačiau akivaizdu, kad populiariausia diskusijų tema balandžio mėnesį – padangos. Vairuotojai, pavasarį pasikeitę ratus, norėtų pamiršti kelią į padangų servisą iki pat rudens, kol vėl reikės žieminių ratų – važiuoti saugiai ir be jokių trikdžių.

Laimei, Lietuvoje tikrai yra iš ko rinktis. Pavyzdžiui, čia jau veikia 11 europinio lygio „Euromaster“ servisų. Iš viso Europoje šiuo ženklu pažymėtų dirbtuvių yra daugiau nei 2500.

Kuo ypatingi „Euromaster“ servisai

„Šiuos servisus valdo ir jų darbuotojų kvalifikacija rūpinasi inovatyviausias padangų gamintojas ir rinkos lyderis „Michelin“. Tai reiškia, kad nuo 2016 m., kai Lietuvoje atsirado pirmieji Euromaster tinklo servisai, labai pakilo kokybės kartelė, atsirado daugiau vokiškos tvarkos.

Taip pat, Vokietijoje „Euromaster“ jau yra pasiekę tokį aukštą lygį, kad ne tik ratus keičia, bet ir atlieka aptarnavimus garantiniams automobiliams, dirba su dideliais autoparkais“, – pasakojo „Euromaster“ konsultantas ir plėtros vadovas Lietuvoje Rolandas Vilčiauskas.

Partnerio nuotr./Padangų keitimas
Partnerio nuotr./Padangų keitimas

Jo teigimu, Lietuvoje šio tinklo servisai labai tobulėja ir stengiasi atitikti tarptautinius standartus. Ir net jei kol kas atlieka mažiau operacijų, nei kolegos Vakarų Europoje, „Euromaster“ darbuotojai visose šalyse intensyviai siekia vieno tikslo – pelnyti vairuotojų pasitikėjimą, būti jiems patarėjais ir ekspertais ne tik padangų klausimu. Juk, nuėmęs ratus, meistras gali patikrinti ir stabdžių kaladėles, diskus, apžiūrėti, ar neteka skysčiai iš amortizatorių, ar sveikos jų apsaugos. Taip pat įvertinti eismo saugumui labai svarbių valytuvų, žibintų būklę.

Taigi „Euromaster“ yra daugiau nei vien padangų servisas ir visų garsiausių gamintojų pardavėjas – prekiauja ne tik „Michelin“ grupės padangomis bet ir kitų gamintojų padangomis.

Galbūt kyla klausimas, o kokias padangų paslaptis išmano „Euromaster“ specialistai, apmokyti Vakarų Europoje, kuo šie servisai ypatingi? Konsultantas Rolandas Vilčiauskas vardija tokius privalumus.

1. „Euromaster“ yra visuose didžiuosiuose miestuose. Tad, norintiems kvalifikuotos pagalbos, nebūtina važiuoti kažkur toli.

2. Šiuose servisuose patikrinamas ne vienas ratas, dėl kurio kreipėsi klientas, o visi – slėgis matuojamas net atsarginiame rate, esančiame bagažinėje. Visai tai daroma tam, kad jūsų kelionė būtų kuo saugesnė.

3. Padangų viešbutis, ar girdėjote apie jį? Čia galite drąsiai palikti padangas saugoti iki kito keitimo. O jo datą galite užsisakyti iš anksto. Iki to laiko padangos bus nuplautos (nuo gumą ardančių druskų ar naftos produktų), išdžiovintos ir padėtos taip, kad jų nepasiektų kenksmingi UV spinduliai. Taip padangos išsaugo geriausias savo savybes. Jei padangas atostogauti paliekate sumontuotas ant ratlankių, jos bus subalansuotos ir oro slėgis patikrintas iki jūsų nustatytos datos. Tą dieną tiesiog atvažiuosite ir peršoksite į naujus ratus. Taip taupomas jūsų laikas. Ar vis dar norite laikyti padangas savo balkone?

Partnerio nuotr./Padangų keitimas
Partnerio nuotr./Padangų keitimas

4. „Euromaster“ specialistai pirkėjams parenka ne bet kokias padangas, o išsiaiškina vairuotojų poreikius: koks vairavimo stilius, kelio danga, kuria važinės daugiausiai, ir netgi automobilio modelį.

5. „Mastercheck“. Ši procedūra, kuria garsėja „Euromaster“ servisai, šiek tiek primena profilaktinį apsilankymą pas gydytoją. Ji yra nemokama. Kiekvienam automobiliui prieš apžiūrą užvedama kortelė ir pildoma visos apžiūros metu. Supratote, kur privalumas: atvažiuojate tik padangų pasikeisti, bet tuo pačiu sužinote daugybę informacijos apie savo automobilio sveikatą.

Tarkime, euromeistras jus tiesiog įspėja, kad rasoja žibintų stiklai – ateityje nepraeisite techninės apžiūros. Arba pasiūlo atkreipti dėmesį į amortizatorius, jei pastebi pirmuosius gedimo ženklus. Arba dar dažnesnė situacija – primena, kad jau metas keisti tepalus, nes jūs pamiršote pažvelgti į etiketę, priklijuotą ant variklio gaubto. Arba, jei iš akumuliatoriaus sklinda sieros vandenilio kvapas, „Euromaster“ meistrai pasiūlys kuo skubiau keisti akumuliatorių bateriją iš išvaduos jus nuo papildomų vargų.

6. „Euromaster“ filosofiją, ko gero geriausiai atspindi toks pavyzdys: pažvelgęs į jūsų padangą, meistras papasakos ne tik apie ją, bet ir apie važiuoklės, pakabos bėdas, jei jų bus. Nes tą padaryti jam leidžia ilgametė patirtis. O jei taupumo sumetimais nenorėsite investuoti į važiuoklės remontą, pasiūlys montuoti pigesnes padangas – juk greitai susidėvės, tai kam švaistyti pinigus.

7. „Euromaster“ siekiamybė – kad, atvykęs keisti padangų, klientas nebijotų klausti ir išsiaiškinti, kas jam neaišku.

8. „Euromaster“ visad gerbia savo kliento nuomonę ir galutinio sprendimo teisę palieka jam. Tarkime, jei keičiant padangas pastebima, kad ratų geometrija netobula, tikrai primygtinai nesiūloma šalinti trūkumo čia ir dabar. Tikėtina, kad meistras pasiūlys pagalvoti ir, jei klientas sutinka, paskirs laiką jau pasibaigus padangų keitimo karštinei. Juk tuomet galės skirti daugiau dėmesio.

9. „Euromaster“ servisai turi klientų zonas. Pradedant specialiomis parkavimo vietomis ir baigiant laukimo sale. Tam, kad žmonėms neprailgtų laukimas, šiose zonose įrengtos patogios kėdės, kavos ir vandens aparatai, sukurta jauki aplinka.

Partnerio nuotr./Padangų keitimas
Partnerio nuotr./Padangų keitimas

10. Jei dar nepastebėjote, atkreipsime dėmesį – kiekvienas ratas „Euromaster“ servise priveržiamas dinamometriniu raktu. Žodžiu jokios saviveiklos, tik standartizuoti ir puikiai paskaičiuoti sprendimai, kurių tikslas – vakarietiška kokybė. Būkite tikri, jūsų ratas laikysis tvirtai ir bus priveržtas tolygiai.

Daugiau informacijos – euromaster.lt.

VIDEO: Ką svarbu žinoti keičiant padangas, profesionalų patarimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius