Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos degalinės pamažu tampa elektromobilių įkrovimo stotelėmis

Didžiausios Europos energetikos įmonės „Total“ ir „Royal Dutch Shell“ planuoja kai kuriose savo Europos degalinėse įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles, nes mano, kad tokių automobilių Europos keliuose vis daugės, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
„Shell“ logotipas
„Shell“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Shell“ įkrovimo stoteles visų pirma ketina įrengti Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos degalinėse, pareiškė įmonės degalų perdirbimo ir transportavimo skyriaus vadovas Johnas Abbottas.

„Total“ taip pat svarsto galimybę tokias stoteles iš pradžių įrengti savo vidaus rinkoje – Prancūzijoje – veikiančiose degalinėse.

Daugelis analitikų yra prognozavę, kad vis labiau plintant elektra, o ne tradiciniais degalais varomiems automobiliams, naftos įmonių pelnas smarkiai sumažės. „Total“ ir „Shell“ planus įžengti į elektromobilių aptarnavimo rinką galima vertinti kaip bandymą prisitaikyti prie besikeičiančių rinkos sąlygų, rašo „The Financial Times“.

Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) vertinimais, elektromobilių skaičius pasaulyje nuo 1,3 mln. 2015 metais padidės iki daugiau kaip 30 mln. 2025 metais ir iki 150 mln. 2040 metais. Dėl to naftos paklausa pasaulyje iki 2040 metų sumažės 1,3 mln. barelių per dieną, o šis nuosmukis, palyginti su dabartine 96 mln. barelių per dieną paklausa, nesiekia 2 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius