Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos metų automobilio titulą iškovojo Lietuvoje jau triumfavęs „Opel Astra“

Naujasis „Opel Astra“ sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, kur buvo išrinktas „Metų automobiliu“, bet ir Europoje. Šį apdovanojimą „Astra“ modeliui lėmė iš 58 žurnalistų sudarytos komisijos skirti balai.
Europos metų automobilio apdovanojimai
Europos metų automobilio apdovanojimai / Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr.

Dėl Europos metų automobilio titulo iš viso kovojo 40 automobilių – nuo sportiškų roudsterių iki „premium“ klasės limuzinų. „Opel Astra“ surinko 309 balus. Antroje vietoje liko kurį laiką balsų persvarą turėjęs, tačiau galiausiai 294 taškus surinkęs „Volvo XC90”.

Trečioje vietoje su 202 balais įsitvirtino „Mazda MX-5”. Ketvirtoje vietoje su 189 balais liko „Audi A4“. Gavęs 163 balsus penktoje pozicijoje liko „Jaguar XE“. Atitinkamai 147 ir 143 balus gavo „Škoda Superb“ ir BMW 7-oji serija.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Europos metų automobilio apdovanojimai
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Europos metų automobilio apdovanojimai

„Naujasis „Astra“ reprezentuoja naujos „Opel“ eros pradžią. Šis apdovanojimas mums reiškia, kad esame teisingame kelyje.

Šis apdovanojimas mums reiškia, kad esame teisingame kelyje.

Mums garbė gauti tokį prestižinį apdovanojimą, kurį suteikė žurnalistai“, – sakė Karl-Thomas Neumannas, „Opel“ generalinis direktorius.

Naujasis „Astra“ jau yra pelnęs ir kitų apdovanojimų. Modelio trofėjų sąraše – „SafetyBest 2015” ir „Golden Steering Wheel“ nominacijos. Taip pat prie šių įvertinimų verta pridėti ir penkių žvaigždučių „Euro NCAP“ įvertinimą už saugumą.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Europos metų automobilio apdovanojimai
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./Europos metų automobilio apdovanojimai

Nuo 1964-ųjų metų organizuojami Europos metų automobilio apdovanojimuose „Opel“ pergalę nuskina jau penktą kartą. Pirmuoju laimėtoju tapo „Opel Kadett E“, kuris laurus nuskynė 1985-aisiais.

Po dvejų metų nugalėtoju karūnuotas „Omega A“ modelis. 2009-aisiais šį titulą iškovojo „Insignia“, o dar po trejų metų – „Ampera“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius