Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford“ laidotuvės Australijoje: nuo konvejerio nuriedėjo paskutinis automobilis

Paskutinis Australijoje pagamintas „Ford“ automobilis penktadienį nuriedėjo nuo konvejerio, užbaigęs erą, kurią 1925 metais pradėjo legendinis „Model T“.
Uždaroma „Ford“ gamykla Melburne
Uždaroma „Ford“ gamykla Melburne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie ketinimus nutraukti automobilių gamybą savo nepelningose Australijos gamyklose „Ford“ pranešė prieš trejus metus. Tokius pat sprendimus priėmė ir kitos dvi didelės šalies automobilių gamintojos – JAV milžinės „General Motors“ valdoma „Holden“ ir „Toyota“, kurios gamybą nutrauks 2017 metais.

Visos trys įmonės teisinosi, kad tokį žingsnį yra priverstos žengti dėl įvairių veiksnių, įskaitant Australijos dolerio stiprumą ir sunkumus rinkoje, kurių vis daugėja.

„Mitsubishi“ savo gamyklą Adelaidėje uždarė dar 2008 metais.

„Ši diena visai „Ford Australia“ komandai yra kupina emocijų“, – pareiškė įmonės vadovas Graeme Whickmanas ir pridūrė, kad pastaruosius trejus metus įmonė stengėsi bent kai kuriems iš 1,2 tūkst. atleistų darbuotojų padėti įsidarbinti kitur.

Nors „Ford“ uždaro dvi turimas gamyklas Australijoje, įmonė nesitrauks iš Australijos rinkos ir joje turės apie 1,5 tūkst. darbuotojų, kurie rūpinsis „Ford“ automobilių importu ir pardavimu.

Paskutiniai trys automobiliai, nuriedėję nuo konvejerių, burtų keliu atiteks darbuotojams, kurie netenka darbo.

Paskutiniai trys automobiliai, nuriedėję nuo konvejerių, burtų keliu atiteks darbuotojams, kurie netenka darbo.

Australijos automobilių gamybos sektoriuje dirba dešimtys tūkstančių žmonių, o susijusiuose pramonės sektoriuose užimta dar daugiau darbuotojų.

Tačiau automobilių gamybos pramonę vis labiau slegia stiprus Australijos doleris, slopinantis eksportą ir didinantis gamybos sąnaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius