Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ford Europe“ ruošiasi darbuotojų atleidimams

„Ford“ oficialiai pranešė, kad jau artimiausiu metu keli šimtai gamyklos darbuotojų turės palikti savo darbo vietas. Dėl visko kalti sumažėję naujų automobilių pardavimai.
„Ford Fiesta“
„Ford Fiesta“ / Gamintojo nuotr.

Šiuo metu „Ford“ turi 15 tūkst. darbuotojų Didžiojoje Britanijoje. Bendras „Ford“ darbuotojų skaičius Europoje yra 66 tūkst. Didžioji dalis darbuotojų dirba Vokietijoje. Tačiau netrukus keli šimtai darbuotojų turės palikti savo darbo vietas. Dėl to kalti ženkliai sumažėję „Ford“ pardavimai Europoje. Per pirmus aštuonis šių metų mėnesius „Ford“ pardavimai sumažėjo 7,1 procento, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Ne ką geriau atrodo ir pardavimai liepos mėnesį, kurie buvo mažesni net 19 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. „Ford“ skaičiuoja, kad sumažėję pardavimai lems 2,7 mlrd. litų nuostolį. Norėdami šiuos nuostolius sumažinti, „Ford“ privalo sumažinti ir darbuotojų skaičių. Tačiau gal būt ne vien tik sumažėję pardavimai lemia darbuotojų atleidimą. „Ford“ neseniai paskalbė, kad vis daugiau produkcijos gamins Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir ten pagamintus automobilius tiesiog eksportuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius