Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ investuos 7 mlrd. JAV dolerių į elektromobilių gamybos pajėgumus JAV

„General Motors“ antradienį pranešė apie ketinimus investuoti 7 mlrd. JAV dolerių į surinkimo gamyklų pritaikymą naujiems poreikiams ir į baterijų gamybą JAV Mičigano valstijoje, siekdama paspartinti perėjimą prie elektrinių transporto priemonių.
„General Motors“
„General Motors“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak bendrovės, dėl šios „didžiausios atskiros investicijos bendrovės istorijoje“ minėtoje valstijoje bus sukurta 4 tūkst. naujų darbo vietų bei išlaikyta dar 1 tūkst. darbo vietų.

Gamintoja anksčiau prognozavo, kad iki 2030 metų padvigubins pajamas, nes paspartins elektromobilių gamybą. Bendrovė tikisi, kad iki 2030-ųjų 50 proc. jos siūlomų produktų Šiaurės Amerikoje bus elektromobiliai.

„Šiandien žengiame dar vieną žingsnį savo nepertraukiamose pastangose įtvirtinti „General Motors“ lyderės pozicijas elektromobilių gamybos srityje, investuodami į vertikaliai integruotą baterijų gamybą JAV ir į elektromobilių gamybos pajėgumus Šiaurės Amerikoje“, – pareiškė bendrovės generalinė direktorė Mary Barra.

„Šios investicijos taip pat suteiks mums galimybių Mičigane įtraukti savo darbuotojus į perėjimą prie visiškai elektrinės ateities.“ – pridūrė ji.

Didžioji dalis investicijų – 4 mlrd. JAV dolerių – bus skirta „Orion Assembly“ gamyklai į šiaurę nuo Detroito pertvarkyti, kad joje būtų galima gaminti naujus elektromobilius, tokius kaip „Chevrolet Silverado“ ir „GMC Sierra“.

„General Motors“ taip pat skirs 2,6 mlrd. JAV dolerių naujos baterijų gamyklos statybai Lansingo mieste, o likusią lėšų dalį ketinama investuoti į surinkimo gamyklas tame pačiame regione.

JAV prezidentas Joe Bidenas pasveikino pranešimą, sakydamas, kad jo administracija „siekia, jog Jungtinės Valstijos tapotų elektromobilių gamybos ateities lyderėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius