Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„General Motors“ įsigijo 7 proc. „Peugeot“ akcijų

Prancūzijos automobilių gamintoja „PSA Peugeot Citroen“ ir JAV automobilių milžinė „General Motors“ kuria strateginį aljansą, pagal kurį „General Motors“ atiteks 7 proc. Prancūzijos įmonės akcijų.
„General Motors“
„General Motors“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tai aljansas, ne susijungimas“, – pareiškė „General Motors“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Danas Akersonas.

Įmonės pareiškė kuriančios „ilgalaikį plataus masto pasaulinį strateginį aljansą, kuris leis įmonėms geriau išnaudoti savo stipriąsias puses ir pajėgumus“.

Aljansas „padidins abiejų partnerių pelningumą ir gerokai padidins jų konkurencingumą Europoje“, teigiama bendrame pranešime.

„General Motors“ ir „Peugeot“ ketina dalytis transporto priemonių platformomis, sudedamosiomis dalimis ir moduliais. Be to, bus įkurta bendra įmonė žaliavoms ir kitoms tiekėjų prekėms bei paslaugoms pirkti.

Pagal susitarimo sąlygas „General Motors“ įsigis 7 proc. „PSA Peugeot Citroen“ akcijų ir taps antra didžiausia Prancūzijos įmonės akcininke.

Tuo tarpu analitikai įspėja, kad dauguma automobilių pramonėje anksčiau sukurtų aljansų žlugo, dažniausiai dėl problemų, kurios atsidaro pasireiškus įmonių verslo kultūrų skirtumams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius