-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 08

Geriausias laikas pirkti naują automobilį jau praėjo – dabar teks mokėti brangiau ir laukti ilgiau

Jeigu ankstesniais metais rimtai svarstėte apie naujo automobilio įsigijimą, tačiau šį sprendimą atidėjote vėlesniam laikui, dabar galite graužtis nagus. Naujų automobilių kainos kyla, o kai kurių modelių pristatymo laikas – gerokai pailgėjęs. Apie naujų automobilių rinkos tendencijas 15min pasikalbėjo su gamintojų atstovais ir išklausė skaitytojų istorijų.
„Jaguar I-Pace“
Naujas automobilis / Gamintojo nuotr.

Per dvejus metus vaizdas pasikeitė neatpažįstamai

Kas galėjo prieš keletą metų įsivaizduoti tokią situaciją: nueini į atstovybę pirkti išsvajoto automobilio, o nusiperki visai kitą modelį. Tą, kurį dileris tuo metu turi sandėlyje. Ar demonstracinį modelį, nes geidžiamo ir išsvajoto, ypač jei dar netradicinės komplektacijos ar spalvos, gali tekti laukti 12 ir daugiau mėnesių. Ir galutinė kaina dar gali šiek tiek didėti. Jei atvirai, tik itin prabangių automobilių pardavėjai gali apytiksliai pasakyti, kada pristatys automobilį, ir tesėti pažadus. O „kasdienių automobilių“ iki 40–50 tūkst. Eur (taip, dabar tokios populiaraus C segmento kainos) pristatymo datą galima burti iš kavos tirščių.

Kitas pavyzdys. Skambini pagal rastą „Autoplius.lt“ skelbimą į prekybos atstovybę. Puikiai žinai, kad derėtis – be šansų. Svarbu, kad dar būtų neparduotas skelbime visomis spalvomis žėrintis automobilis. Bet atstovybės darbuotojas pasako sakinį, kurio tikrai nesitikėjote (juk klientas visuomet teisus):

„Taip, kažkas įdėjo skelbimą, bet mes šio demonstracinio automobilio neparduodame – ir taip jų trūksta. Paskambinkite po mėnesio ar tiesiog rudenį.“

Ar pardavėjai tik Lietuvos pirkėjų ėmė taip „negerbti“? Labai panašia situacija pasidalijo mūsų skaitytojas Kastytis iš Bostono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius