Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Goodyear“ tapo oficialiu FIA pasaulio ištvermės lenktynių čempionato LMP2 klasės padangų tiekėju

FIA pasaulio ištvermės lenktynių čempionato organizatorių sprendimu „Goodyear“ buvo išrinkta oficialia šio čempionato ir Europos „Le Mano“ lenktynių (ELMS) LMP2 kategorijos padangų tiekėja, rašoma pranešime.
Rebellion R13 Gibson LMP1, Gustavo Menezes
Rebellion R13 Gibson LMP1, Gustavo Menezes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelis sezonus galiojanti sutartis tarp „Automobile Club de l’Ouest“ (ACO), FIA ilgų distancijų lenktynių pasaulio čempionato organizatorių ir „Goodyear“ buvo sudaryta po ACO sprendimo paskirti vieną padangų tiekėją šiai itin konkurencingai klasei. Tai dar labiau sustiprina 24 val. trunkančių „Le Mano“ lenktynių organizatorių ir vienos sėkmingiausių padangų gamintojų automobilių sporto istorijoje tarpusavio santykius.

Apie sugrįžimą į Europos ir tarptautines sportinių automobilių lenktynes „Goodyear“ paskelbė 2019 m. vasarą, kuomet pradėjo tiekti padangas LMP2 klasėje WEC čempionate dalyvaujantiems partneriams. Sugrįžimą pažymėjo kartu su JOTA komanda iškovota įspūdinga pergalė trečiajame čempionato etape – 4 valandų lenktynėse Šanchajuje.

Nauja sutartis tiekti „Goodyear Eagle SuperSport“ padangas visoms WEC komandoms, lenktyniaujančioms LMP2 klasėje, prasideda 2020/ 2021 sezone, kuris bus pradėtas Silverstone rugsėjį. Šios lenktynės vyksta keturiuose pasaulio žemynuose, o jų kulminacija – 24 valandų „Le Mano“ lenktynės 2021 birželį. „Goodyear“ padangas dėvintys automobiliai iš viso yra laimėję 14 „Le Mano“ varžybų.

LMP2 klasės padangų tiekėjo partnerystė su didžiausia pasaulyje žemynine ilgų distancijų lenktynių „Le Mano“ organizatoriais oficialiai bus pradėta 2021 balandį. ELMS serijos LMP2 kategorija yra aukščiausias daugiaklasio čempionato divizionas, kurio lenktynės vyksta šešiose Europos trasose. Partnerystė reiškia, kad visi 2021 m. „Le Mano“ lenktynių LMP2 dalyviai, įskaitant automobilius ne iš WEX ir ELMS, naudos naujausias „Goodyear“ lenktynines padangas.

„Goodyear“ turi įspūdingą dalyvavimo automobilių sporte patirtį. Neskaitant mūsų neprilygstamo rekordo „Formulėje 1“ su 368 „Grand Prix“ pergalėmis, mes taip pat turime 14 laimėjimų „Le Mano“ lenktynėse. Ši partnerystė leidžia mums pristatyti savo technologiją, įrodyti patikimumą ir našumą populiariausiose ištvermės lenktynėse. Mes didžiuojamės, kad buvome pasirinkti šiam iššūkiui“, – sako Mike Rytokoski, „Goodyear“ marketingo vadovas Europoje.

Pierre Fillon, „Automobile Club de l’Ouest“ prezidentas: „Goodyear“ įnašas „Le Mano“ lenktynėse apima kai kurias legendines pergales, pasiektas 7-8 dešimtmečiais. Mes džiaugiamės, kad toks gerai žinomas ir pergales iškovojęs pasaulinis prekės ženklas buvo pasirinktas „Le Mano“ 24 valandų lenktynėms, WEC ir ELMS, kuriose jie galės pristatyti savo technologiją pačioje reikliausioje lenktynių aplinkoje. Jų įsipareigojimas ištvermės lenktynių ateičiai įkvepia ir perteikia ACO ir kitų mūsų ištvermės lenktynių čempionatų dvasią.“

Pasak FIA pasaulio ištvermės lenktynių čempionato ir Europos „Le Mano“ serijų generalinio direktoriaus Gerard Neveu, nuo tada, kai „Goodyear“ pernai paskelbė apie savo sugrįžimą, bendrovės pasiryžimas išlaikyti aukščiausio lygio efektyvumą buvo labai įspūdingas.

„Faktas, jog LMP2 klasės pasaulio čempionatas buvo laimėtas vos per tris bandymus tik parodo „Goodyear“ komandos investicijas, naudojamas technologijas ir atsidavimą. Mes didžiuojamės turėdami „Goodyear“ kaip aukščiausios klasės partnerį WEC ir ELMS čempionatuose, o mūsų LMP2 komandoms pravers aukšto lygio profesionalų pagalba, kuri padės užtikrinti nuolatinę glaudžią konkurenciją šioje kategorijoje“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius