-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Greičiausias pasaulyje SUV: Ženevoje spindi „Bentley Bentayga Speed“

„Bentley“ šiemet mini neeilinę sukaktį – vienas svarbiausių Jungtinės Karalystės automobilių gamintojų buvo įkurtas prieš 100 metų. Kovo 7–17 d. vykstančioje vienoje didžiausių pasaulyje Ženevos automobilių parodoje „Bentley“ ekspozicija yra įspūdinga – čia spindi ne vienas modelis, tarp kurių – ir britiškų lenktyninių automobilių įkvėptas „Centenary Limited Edition“.
Ženevos automobilių paroda
„Bentley Bentayga Speed“ / 15min / Audriaus Gavėno nuotr.

„Šimtas metų automobilių gamintojui – labai daug, mažai kas gali pasigirti tokia sukaktimi. „Bentley“ ją paminės neeiliniu būdu – pristatydamas unikalius, visame pasaulyje išskirtinius automobilius.

Tai – sportine dvasia alsuojantis „Centenary“, greičiausias pasaulio SUV „Bentayga Speed“, naujasis „Continental GT Convertible“ ir kiti įspūdingi modeliai, kuriuos jau greitai išvysime ir Lietuvoje“, – teigia „Bentley“ vadovė Lietuvoje Evelina Avina.

Greičiausias pasaulio SUV

Galingiausias kada sukurtas „Bentayga“ debiutuoja Ženevos automobilių parodoje. Tai ne tik greičiausias serijinės gamybos SUV visame pasaulyje – jo stilius atkartoja galios parametrus ir sufleruoja apie neeilines galimybes.

Automobilyje įmontuotas W12 variklis pasiekia 635 AG. „Bentayga Speed“ pasiekia didžiausią 306 km/val. greitį, o iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 3,9 sek.

VIDEO: Pasižvalgykite po 89-ąją Ženevos automobilių parodą

Kaip ir kiti „Bentley“ modeliai, taip ir šis yra suprojektuotas bei rankomis sukurtas Didžiojoje Britanijoje, Kru gamykloje. Jis pratęsia pačių greičiausių „Speed“ modelių tradiciją, prasidėjusią 2007 m. su „Continental GT“, ir pakelia „Bentayga“ į naują našumo lygį. „Bentley“ SUV pernai pagerino serijinės gamybos visureigių rekordą prestižinėse „Pikes Peak“ kalnų lenktynėse, o „Bentayga Speed“ galimybės – dar didesnės.

Automobilio išorė atrodo sportiška ir vientisa – tokį efektą sukuria kėbulo spalva nudažyti slenksčiai bei galinis virš stiklo sumontuotas oro aptakas. „Bentayga Speed“ interjere – harmoningas spalvų derinys bei pirmą kartą šiame SUV panaudota „Alcantara“ apdaila.

Kaip ir kiti „Bentayga“ modeliai, visais ratais varomas „Speed“ turi elektroninį diferencialų blokatorių bei keturis dinamiško važiavimo režimus, užtikrinančius galimybę prabangųjį SUV nugabenti į dar nepažintas vietas.

Stilius ir elegancija naujajame „Continental GT Convertible“

Ženevos parodoje pirmą kartą pristatomas ir naujasis „Bentley Continental GT Convertible“. Stilių ir technologijas jis perėmė iš neseniai debiutavusio „Continental GT“ modelio, tačiau nuspaudus vos vieną mygtuką jis tampa kabrioletu, užtikrinančiu superautomobilio našumą bei kvapą gniaužiančią eleganciją.

Elegancija tviska ir „Continental GT Convertible“ interjere. Rankomis apdirbtos apdailos žiedas supa keleivius nuo vienų šoninių durelių iki kitų, o automobilio centre paslepiamas ekranas „Bentley Rotating Display“ parodo aukščiausio lygio britišką meistrystę bei gebėjimą sudėtingus sprendimus įgyvendinti išskirtinai elegantiškai.

Po „Continental GT Convertible“ variklio gaubtu sumontuotas 6 litrų darbinio tūrio „Bentley“ 12 cilindrų motoras, užtikrinantis įspūdingus parametrus: „Grand tourer“ kabrioletas 100 km/val. greitį pasiekia per 3,7 sek. ir gali įsibėgėti iki 333 km/val.

Pagarba įkūrėjui

Klientams, kuriems „Bentley“ siūlomų konfigūravimo galimybių negana ir jie nori turėti visiškai unikalų modelį, duris atveria „Mulliner“ specialistai. Specialiai šimtmečio proga Ženevoje pristatomas „Mulsanne W. O. Edition by Mulliner“, kuris vėliau keliaus ir į kitas pasaulines parodas. Tai nuostabiai apdirbtas automobilis, kuriame vietą rado ir dalis asmeninio „Bentley“ įkūrėjo Walterio Oweno 1930-aisiais pagaminto „8 Litre“ modelio alkūninio veleno.

Šie automobiliai – išskirtinė proga pagerbti „Bentley“ įmonės įkūrėją. „Mulliner“ inžinieriai originalųjį alkūninį veleną supjaustė į 100 lygių dalių ir kiekvieną jų įmontavo į tarpą tarp galinių „Mulsanne W. O. Edition by Mulliner“ sėdynių. Tai sufleruoja ir šių išskirtinių automobilių skaičių – jų bus pagaminta tik 100.

„Bentley“ ekspozicijoje apsilankę parodos lankytojai gali geriau įsigilinti į šio britų gamintojo vartotojo patirtį, sužinoti daugiau apie išskirtinę mobilumo paslaugą „Bentley on Demand“ bei „Bentley Advanced Connectivity“ – pirmąją pasaulyje itin greitą, patikimą ir saugią automobilyje sumontuotą bevielio ryšio „Wi-Fi“ stotelę.

W. O. Bentley įkūrė „Bentley Motors“ turėdamas tikslą „sukurti greitą, gerą, geriausią klasėje automobilį“. „Bentley“ laikosi šio tikslo ir jau šimtą metų keičia automobilių pasaulio veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius