-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Groupe Renault“ pasiekė naują pusmečio veiklos maržos rekordą

„Renault“ vadovas Carlosas Ghosnas paskelbė: „Grupė pranešė apie rekordinius pirmojo pusmečio rezultatus. Šie rezultatai susiję su mūsų produktų atnaujinimo planu, geografine plėtra ir mūsų darbuotojų atsidavimu. Šis pasiekimas mums leidžia tvirtai stovėti ant žemės, įdiegiant tolimesnius strateginius planus ir leidžia patvirtinti mūsų visų metų planą.“
„Renault“ logotipas
„Renault“ logotipas

Grupės pajamos pasiekė 29,537 mlrd. eurų (+17,3 proc.). Neskaitant AVTOVAZ konsolidacijos poveikio, grupės pajamos padidėjo 12,2 proc. – iki 28,246 mlrd. eurų (+11,3 proc., neatsižvelgiant į valiutų kursų pokyčius).

Su automobiliais susijusios veiklos pajamos, neskaitant AVTOVAZ, pasiekė 26,995 mlrd. eurų (+12,1 proc.). Tai pavyko, visų pirma, dėl padidintų prekybos apimčių (+4,4 proc.). Šiuos rezultatus 2,5 proc. padidino didėjanti prekyba su partneriais. Pasiekimai taip pat atspindi automobilių surinkimo Irane ir Kinijoje ir Europoje surenkamų automobilių (visų pirma – pradėjus gaminti „Nissan Micra“) duodamus ekonominius rezultatus. +2,3 proc. siekęs kainų poveikis visų pirma yra susijęs su padidintomis atnaujintos gamos kainomis. Valiutų poveikis šiemet yra teigiamas ir siekia 0,8 proc.

Grupės veiklos marža pasiekė 1,820 mlrd. eurų ir sudaro 6,2 proc. gautų pajamų.

Vytauto Pilkausko nuotr./„Press raliui 2017“ paruošta „Nissan Micra“
Vytauto Pilkausko nuotr./„Press raliui 2017“ paruošta „Nissan Micra“

Su automobiliais susijusios veiklos, išskyrus AVTOVAZ, marža pasiekė 1,292 mlrd. eurų (+15,3 proc.), arba 4,8 proc. gautų pajamų. Palyginti – per pirmąjį 2016 pusmetį marža sudarė 4,7 proc. pajamų. Šie pasiekimai visų pirma susiję su dideliu aktyvumo augimu (teigiamas poveikis sudaro 346 milijonus eurų) ir gamybos kaštų sumažinimu (teigiamas poveikis sudaro 204 milijonus eurų). Priešingai, nei 2016 metais, kainos ir pagerinimo poveikis dabar nesuteikė naudos iš besivystančiose rinkose didinamų kainų, kuriomis siekiama kompensuoti valiutų svyravimus ir suteikė neigiamą 180 milijonų poveikį. Neigiamą, 132 milijonų eurų, poveikį padarė ir žaliavų kainos. Valiutų poveikis (-99 milijonai) buvo nežymiai neigiamas ir, didžiąja dalimi, priklausė nuo svaro sterlingų nuvertėjimo.

AVTOVAZ veiklos marža sudarė 3 milijonus, arba 0,2 proc. gautų pajamų. Primename – šie duomenys nebuvo konsoliduoti 2016 metų „Groupe Renault“ ataskaitose.

„Renault“ nuotr./Naujasis „Renault Alaskan“
„Renault“ nuotr./Naujasis „Renault Alaskan“

Prekybos finansavimas grupės veiklos maržą padidino 525 milijonais eurų. Palyginti – 2016 metais šis sektorius prisidėjo 420 milijonais eurų. Toks augimas susijęs su stipriu bendrosios finansinės maržos augimu, taip pat ir ypatingai sėkminga paskolų veikla. Rizikos kaštai stabilizavosi ties rekordiniu lygiu, sudarančiu 0,29 proc. vidutinio veiklos turto (pirmojoje 2016 metų pusėje šie kaštai sudarė 0,30 proc.).

Įžvalgos 2017-iems metams

2017 metais pasaulinė rinka turėtų augti nuo 1,5 iki 2,5 proc. Tikimasi, kad Europos rinka šiuo laikotarpiu augs 2 proc. Prancūzijos rinkoje tikimasi taip pat 2 proc. augimo.

Už Europos ribų – Rusijos rinka gali augti per 5 proc. (anksčiau prognozuota iki 5 proc.), o Brazilijos rinka turėtų didėti 5 proc. (iki šiol ji buvo stabili).

Tikimasi, kad rinkos augimas tebesitęs Kinijoje (+5 proc.) ir Indijoje (+8 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius