Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Honda“ dėl „Takata“ oro pagalvių defektų atšaukia iš apyvartos dar 4,9 mln. automobilių

Japonijos automobilių gamintoja „Honda Motor“ dėl galimų „Takata“ oro pagalvių defektų atšaukia iš apyvartos visame pasaulyje dar 4,9 mln. automobilių, rašo britų verslo dienraštis „The Financial times“.
„Honda“ ženkliukas
„Honda“ ženkliukas / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Honda „Toyota“

Vien Japonijoje remontui atšaukiama apie 1,72 mln. „Honda“ automobilių.

Trečiadienį „Toyota Motor“ ir „Nissan Motor“ dėl tos pačios problemos atšaukė iš apyvartos iš viso 6,56 mln. automobilių.

Kiek anksčiau dėl „Takata“ nuo 2008 metų pabaigos gamintų oro pagalvių defektų daugiau kaip dešimt įvairių automobilių gamintojų atšaukė iš apyvartos iš viso 25 mln. automobilių. Manoma, kad oro pagalvių defektai lėmė bent dešimt mirties atvejų.

„Honda“ dėl šių problemų nukentėjo labiau nei kiti – įmonė anksčiau iš apyvartos atšaukė daugiau kaip 14 mln. automobilių.

Pasak Japonijos žemės išteklių, infrastruktūros, transporto ir turizmo ministerijos atstovo, „automobilių atšaukimas iš apyvartos yra prevencinė priemonė. Duomenų apie naujus incidentus dėl „Takata“ gaminamų oro pagalvių defektų nebuvo gauta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius