Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hyundai“ gamins hibridinius bei vandeniliu varomus modelius, KIA – elektromobilius

Dauguma automobilių gamintojų skuba pradėti (jeigu dar nepradėjo) elektromobilių gamybą. Tačiau Pietų Korėjos koncernas „Hyundai“ pereina prie kitokios politikos.
„Hyundai Sonata“
„Hyundai Sonata“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 „Hyundai“ KIA

Jie nebegamins elektra varomų modelių, tačiau susikoncentruos ties hibridiniais ir vandeniliu varomais modeliais, tuo tarpu elektromobilių gamybą „perleis“ KIA koncernui.

Yangas Woong-chulas, „Hyundai“ viceprezidentas, prieš keletą dienų paskelbė šią naujieną Frankfurto automobilių parodoje. Kai kurie tokį gamintojo sprendima vertina neigiamai, tačiau Pietų Korėjos koncernas tiki, kad tai suteiks jiems labai didelį, ilgalaikį pranašumą.

Tačiau „Hyundai“ sprendimas atsisakyti elektromobilių nereiškia, jog jie ims ir „nuskandins“ visą technologiją. Ne, visas žinias bei įdirbį jie „atiduos“ kolegoms iš KIA. Teigiama, jog pirmasis elektra varomas jų „vaisius“ turėtų pasirodyti jau šių metų pabaigoje.

„Hyundai“ planai galbūt ir skamba pakankamai ambicingai, tačiau priminsime, jog šis gamintojas – daugiausiai vandeniliu varomų automobilių pagaminantis koncernas, o pačioje valstybėje tokie modeliai yra itin populiarūs. Žinoma, ten nestinga ir specialių degalinių, kur galima užpildyti kuro kasetes.

Bet kuriuo atveju, toks žingsnis yra lyg loterija „Hyundai“ koncernui. Analitikai abejoja, ar gamintojas išlaikys pelnytą populiarumą bei šlovę... bent jau artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius