-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Infiniti“ kelia gamybą iš Japonijos

Dėl rekordiškai stiprios Japonijos jenos, „Infiniti“ nusprendė gamybą iškelti iš Japonijos. Kadangi jų automobiliai pagrinde parduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose, tikėtina, gamyba ten ir bus koncentruojama.
„Infiniti JX“ krosouveris septyniems
„Infiniti JX“ krosouveris septyniems / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 „Infiniti“

Šiandiena nei vienas „Infiniti“ nėra gaminamas niekur kitur, tik tėvynėje Japonijoje. Tiesa, savo laiku visureigis QX buvo gaminamas JAV. Bet jo gamyba jau pabaigta.

Pirmasis ne Japonijoje gaminamas modelis bus krosouveris JX. Jis nuo 2012 pirmojo ketvirčio riedės nuo Tenesyje, JAV esančios gamyklos konvejerių.

Greitai ir visi kiti „Infiniti“ modeliai bus gaminami šioje „Nissan“ priklausančioje gamykloje.

„Kai ateis laikas atnaujinti mūsų gaminamus automobilius, vieną po kito gamybą perkelsime į tas rinkas, kuriose jie bus parduodami“, – sako „Infiniti“ vice prezidentas Andy Palmeris.

Spėjame, kad parodoje demonstruotas kompaktiškas hečbekas „Etherea“ bus gaminamas Europoje. Net ir tie modeliai, kurie dar kelis metus bus gaminami Japonijoje bus kaip galima smarkiau „globalizuojami“. Tai reiškia, kad kuo daugiau komponentų jų gamyboje bus naudojama pagamintų kažkur kitur, ne Japonijoje.

Šiandien apie 15 proc. „Infiniti“ automobiliams reikalingų komponentų gaminama ne Japonijoje. Per porą metų šis skaičius turėtų pakilti iki 65 proc. Jei šis „Nissan“ kompanijos suregztas planas pasiteisins, galime tikėtis, kad vis daugiau „infiniti“ modelių bus kuriama lokalioms rinkoms.

„Kažkas industrijoje turi parodyti, kad prabangius automobilius galima pagaminti ir ne Vokietijoje ar Japonijoje“, – sprendimą komentuoja ponas Palmeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius