Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Lenkijos įvažiavus į Lietuvą pasitiks naujos koncepcijos „Statoil“ degalinė

Degalinių tinklas „Statoil“ plečiasi ir šiandien atidaro naujos koncepcijos degalinę Kalvarijoje. 73-ioji tinko degalinė įkurta 7 kilometre nuo sienos su Lenkija. Čia keliaujantieji ras erdvesnę poilsio zoną, platesnį maisto asortimentą, galės dirbti kompiuteriu, patogumų bus ir tolimųjų reisų vairuotojams.
Naujos koncepcijos „Statoil“ degalinė
Naujos koncepcijos „Statoil“ degalinė / Gamintojo nuotr.

„Iki šiol Kalvarijoje buvo viena degalinė, važiuojant iš Lietuvos į Lenkiją. Pasikeitus kelių infrastruktūrai, klientų patogumui nusprendėme įrengti naują degalinę pakeliui iš Lenkijos į Lietuvą. Manome, kad ši „Statoil“ degalinė taps patogia vieta vairuotojams sustoti ir pailsėti prieš tolimesnę kelionę namo ar į kaimynines šalis“, – sakė „Lietuva Statoil“ direktorius Tom Graven-Lauritzen.

Anot jo, šis tinklo plėtros etapas yra svarbus tuo, kad Lietuvoje atidaroma pirmoji naujosios koncepcijos „Statoil“ degalinė, kuri skiriasi nuo kitų 2,3 tūkst. Šiaurės, Centrinėje ir Rytų Europoje esančių „Statoil“ degalinių. Tokias degalines ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse „Statoil“ statys, prie magistralinių kelių, kuriais žmonės keliauja ilgus atstumus, o pakeliui ieško vietų atsipūsti.

Degalinėje sudarytos sąlygos dirbti kompiuteriu, prisijungti prie bevielio interneto, pasikrauti mobilųjį telefoną.

Naujoje „Statoil“ degalinėje Kalvarijoje įrengta atskira erdvė su staliukais, patogiomis kėdėmis, kur vairuotojai gali pailsėti, išgerti kavos, pavalgyti ir pasiruošti tolimesnei kelionei. Čia siūlomas platesnis maisto asortimentas – ne tik sumuštiniai ir dešrainiai, bet ir salotos, desertai, taip pat pateikiamas dienos meniu. Degalinėje sudarytos sąlygos dirbti kompiuteriu, prisijungti prie bevielio interneto, pasikrauti mobilųjį telefoną. Šiltuoju sezono metu poilsio zona veiks ir lauke.

„Manau, kad tai puikus pavyzdys būsimoms degalinėms. Čia gerai deri moderni degalinė ir nedidelis restoranas, siūlantis patogias vietas ir didžiulę erdvę lauke vasaros metu. Visa tai, ką išvydau, man padarė įspūdį“, – teigė atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje, JE Leif Arne Ulland.

Pasak T. Graven-Lauritzen, kadangi kelias per Kalvariją yra svarbus tranzitiniam sunkvežimių transportui, naujoje degalinėje įkurta vilkikams pritaikyta sustojimo aikštelė, kolonėlėje įrengtos greitaeigės dyzelino pompos. Vairuotojai, kuriems reikia degalų įsipilti į du bakus, galės piltis degalus vienu metu iš abiejų vilkiko pusių ir taip sutaupyti laiko.

„Statoil Kalvarijos II“ degalinėje bus prekiaujama 95, „95 Ultima“ ir „98 Ultima“ markės benzinu bei dyzelinu „D Fortis“ ir vilkikams skirtu aplinkai draugišku degalų priedu „AdBlue“.

Iki metų pabaigos „Lietuva Statoil“ planuoja atidaryti ir dar vieną degalinę – šalia Kauno. Ši degalinė taip pat statoma pagal naują „Statoil“ degalinių koncepciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius