-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrinko geriausius variklius: tarp nugalėtojų ir „Ferrari“, ir „Tesla“

Ketvirtadienį, „Engine of the Year“ baigiamajame renginyje, Vokietijos, Štutgarte, buvo išdalinti „Metų variklio“ titulai. Geriausiu metų varikliu tapo „Ferrari“ gaminamas 3,9 l darbinio tūrio V8 formos variklis. Šis variklis tokį titulą užsitarnavo trečius metus iš eilės.
„Ferrari“
„Ferrari“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ferrari Dyzelgeitas

Pirmąją tarptautinę pergalę iškovojo ir „Volkswagen“ koncernas. Geriausiu variklių iki 1 l darbinio tūrio kategorijoje buvo pripažintas šio koncerno gaminamas 1 l trijų cilindrų turbininis benzininis variklis.

„Tesla“ pergalę pelnė „Green Engine“ ir „Electric Powertrain“ kategorijose. Tai jau penktas kartas, kai šis gamintojas pelno pergalę šiose klasėse.

„Peugeot“ džiaugiasi, kad jų 1,2 litro trijų cilindrų turbo benzininį variklį „Peugeot PureTech“ ketvirtus metus iš eilės konkurso komisija išrinko geriausiu 1-1,4 l darbinio tūrio benzininių variklių kategorijoje. Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, naujos kartos „PureTech“ variklis produktyvesnis ir efektyvesnis: palyginti su ankstesnės kartos varikliais, degalų sąnaudos sumažėjo 4 proc., optimizavus turbininį pripūtimą, padidėjo variklio reakcijos greitis. Kietųjų dalelių filtras (GPF) padėjo sumažinti emisiją iki 75 proc. Tai, giriasi prancūzai, leido įvykdyti ES taršos reikalavimus, įsigaliosiančius 2020 metais.

Naujos kartos „PureTech“ varikliai pradėti naudoti 2017 metų rudenį, kai rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 308“ modelis. Dabar 110 ir 130 AG varikliai komplektuojami 208, 308, 2008, 3008 ir 5008 „Peugeot“ modeliuose.

Šiuo metu variklis gaminamas Prancūzijos ir Kinijos gamyklose, bet 2019 metais gamyba bus pradėta taip pat Lenkijoje, o 2020 metais – ir Vengrijoje.

Kriterijų ne vienas

Rinkdama geriausią variklį konkurso žiuri vertina pačius įvairiausius kriterijus: degalų sąnaudas, veikimo sklandumą, galingumą, triukšmo lygį, komfortą važiavimo metu. „Peugeot“ variklis nusipelnė pagyrimo dėl produktyvumo, ypač jam veikiant žemomis apsukomis.

Geriausio metų variklio prizą skiria Britanijos žurnalas „Engine Technology International“. Žiuri sudaro 58 žurnalistai iš 32 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius