Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinių automobilių fotografas Arnoldas Ivanauskas pristatė 2021-ųjų metų kalendorių

Automobilių fotografas Arnoldas Ivanauskas (AI MEDIA) pristatė 2021-ųjų metų kalendorių, kurį papuošė savo nuotraukomis iš išskirtinių automobilių fotosesijų. Ir nors fotografo planus šiemet jaukė karantinas bei įvairūs judėjimo apribojimai, planą po pertraukos vėl išleisti kalendorių panevėžiečiui įgyvendinti pavyko.
Arnoldo Ivanausko fotosesijų akimirka
Arnoldo Ivanausko fotosesijų akimirka / Arnoldo Ivanausko (AI MEDIA) nuotr.

Arnoldas Ivanauskas pasakoja, kad į kalendorių sugulė šiemet fotografuoti išskirtiniai modeliai, tokie kaip „Aston Martin DB3S“, „Porsche GT2 RS Weissach“, „Lamborghini Huracan Performante“, „BMW M8 Competition“ ir kiti.

Fotografijos atliktos ne tik Lietuvoje, bet ir tokiose šalyse kaip Lenkija bei Vokietija. Anot Arnoldo Ivanausko, įvairių planų buvo ir daugiau, tačiau dalį jų teko koreguoti dėl visą pasaulį užgriuvusios COVID-19 pandemijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Ivanauskas (AI MEDIA)
Asmeninio archyvo nuotr./Arnoldas Ivanauskas (AI MEDIA)

„Planai griuvo stipriai. Šiais metais turėjau kraustytis į Vokietiją. Tai - automobilių šalis, kurioje yra visos galimybės sukurti įdomias fotosesijas. Pavyko sudalyvauti tik keliuose renginiuose, todėl dauguma planų bei idėjų teko realizuoti Lietuvoje ir visas fotosesijas organizuoti laikantis iškeltų saugos reikalavimų“, – sakė Arnoldas Ivanauskas.

Pasak Arnoldo Ivanausko, potencialų kandidatų į kalendorių nuotraukų buvo gerokai daugiau nei yra mėnesių, tad autoriui teko rinktis. Fotografas tvirtino, kad tai padaryti nebuvo lengva.

„Buvo tikrai daug išskirtinių modelių, įvairių superautomobilių, bet norėjosi įtraukti ir tuos Lietuvoje retai matomus modelius, tokius kaip naujieji „Audi RS6“ ar M serijos BMW. Jie niekuo nenusileidžia „Lamborghini“ ar „Aston Martin“. Atrinkti buvo nelengva, bet manau, kad pavyko“, – sakė Arnoldas Ivanauskas.

Pasak fotografo, kai kurių automobilių fotosesijos buvo itin sudėtingos, nes tam naudotos netradicinės lokacijos, į kurias patekti nėra lengva. Viena jų – Vilniaus oro uostas, kur penktą valandą ryto prie lėktuvų Arnoldui Ivanauskui teko fotografuoti „Porsche“. Tačiau fotografas tvirtina, kad labiausiai jam įsiminusi fotosesija įvyko visai spontaniškai.

„Įdomi istorija nutiko su „Porsche GT2 RS Weissach“. Fotosesija buvo visai neplanuota ir buvo sunku patikėti, kad ji gali įvykti. Su kolegomis buvome pakeliui iš Vokietijos link namų į Lietuvą ir gavome iš pažįstamų nuotrauką, kad šis automobilis išvežamas iš Lietuvos į Prahą. Paskaičiavome laiką ir nusprendėme, kad jei pavyktų susiderinti fotosesiją, galėtume susitikti su tralu, ant kurio pakrautas automobilis, Lenkijoje kažkur netoli Balstogės.

Po dviejų valandų, keliaujant per Lenkiją, gavome atsakymą, kad galėsime nukrauti „Porsche“ nuo tralo vienai valandai. Taigi, 21 val. susitikome mažame Lenkijos kaimelyje, padarėme greitą fotosesiją ir paleidome tralą su automobiliu keliauti toliau link Prahos. Spontaniška fotosesija visai kelionei tapo lyg uoga ant torto“, – sakė Arnoldas Ivanauskas.

Arnoldo Ivanausko darbus, atliktas fotosesijas bei kalendorių galima išvysti jo „Instagram“ paskyroje, o vienos iš fotosesijų užkulisius pamatysite žemiau pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: „Porsche 992 Techart“ fotosesijos užkulisiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius