Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaguar F-PACE“ nuskynė „Pasaulio metų automobilio“ titulą

Sportinis miesto visureigis „Jaguar F-PACE“ „World Car Awards“ (WCA) apdovanojimuose nuskynė du trofėjus – jis tapo šių metų geriausiu ir gražiausiu automobiliu pasaulyje. F-PACE yra pirmasis kompanijos visureigis, kuriuo pasirinkta debiutuoti naujame – miesto visureigių (SUV) rinkos – segmente. Ir ši strategija pasiteisino – F-PACE yra sparčiausiai parduodamas „Jaguar“ modelis.
„Jaguar F-Pace“
„Jaguar F-Pace“ / Vytauto Pilkausko nuotr.

Geriausiu automobiliu F-PACE išrinko komisija, kurią sudarė 75 įtakingų automobilių leidinių žurnalistai iš 24 šalių. F-PACE yra antras automobilis WCA apdovanojimų istorijoje, laimėjęs iš karto du prizus. Šiuos du apdovanojimus yra laimėjęs tik „Mazda MX-5“.

„Kuriant visureigį F-PACE, buvo siekta išskirtinės dinamikos, kasdienio praktiškumo ir drąsaus dizaino dermės. Šis apdovanojimas – tai aukštas mūsų komandos gebėjimų bei didelio darbo įvertinimas. Dėkoju visiems, dalyvavusiems kuriant šį praktišką sportinį automobilį, kuris yra be galo mėgiamas ir populiarus vartotojų tarpe. Tai rodo jo pardavimai – jis sparčiausiai parduodamas „Jaguar“, – sakė Ralfas Spethas, „Jaguar Land Rover“ generalinis direktorius.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Jaguar F-Pace“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Jaguar F-Pace“

F-PACE laimėjimas – tai pirma „Jaguar“ sėkmė WCA apdovanojimuose. Praėjusiais metais sportinis sedanas XE buvo finalininkas „World Car Design of the Year“ apdovanojimuose.

„F-PACE – yra pirmas kompanijos visureigis, išlaikęs visas autentiškas sportinio „Jaguar“ automobilio DNR. Gauti apdovanojimai pateisino mūsų sprendimą perkelti unikalaus dizaino principus ir dinamines automobilio savybes į naują rinkos sektorių“, – sakė Ianas Callumas, „Jaguar“ dizaino direktorius.

Varžydamasis dėl „Pasaulio metų dizaino“ (World Car Design of the Year) prizo F-PACE nurungė kartu su juo į finalą patekusius S klasės kabrioletą „Mercedes-Benz“ bei „Toyota C-HR“.

Pretenduodamas į „Pasaulio metų automobilio“ (World Car of the Year) titulą, F-PACE nugalėjo tokius stiprius varžovus kaip „Audi Q5“ bei „Volkswagen Tiguan“.

Egidijaus Babelio nuotr./„Jaguar F-Pace“
Egidijaus Babelio nuotr./„Jaguar F-Pace“

F-PACE, pirmą kartą pasirodęs Frankfurte dar 2013-aisiais kaip koncepcinis automobilis pavadinimu „C-X17“, šiandien užtikrintai žengia į rinką vartotojų pasirinkimui siūlydamas 6 skirtingas komplektacijos versijas: „Pure“, „Prestige“, „Portfolio“ „R-Sport“, „S“ bei išskirtinį „First Edition“ – šios versijos viso pasaulio pirkėjams bus pagaminta vos 2000 vienetų.

Vienas iš naujos kartos „Ingenium“ variklių – 2,0 l 4 cilindrų dyzelinis variklis su turbo kompresoriumi – išvysto 180 AG. Veržlumo mėgėjams siūlomas galingas 3 litrų darbinio tūrio 6 cilindrų dyzelinis variklis išvystantis 300 AG ir įspūdingą 700 Nm sukimo momentą.

Tuo tarpu benzininis 3,0 l V6 S/C variklis yra modifikuota „F-Type“ jėgainės versija. Išlaikydamas visas sportiško variklio charakteristikas, šis F-PACE agregatas gali generuoti 340 AG arba 380 AG. Pastaruoju aprūpintas visureigis iki 100 km/h gali įsibėgėti vos per 5,5 sekundės.

Vairuotojams, kurie nori turėti šešių greičių mechaninę pavarų dėžę, siūlomas 2 litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis ir galinių ratų pavara (RWD). Visos kitos F-PACE versijos – su keturių ratų pavara ir automatine aštuonių laipsnių pavarų dėže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius