Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaguar Land Rover“ – gamybos lyderė D.Britanijoje, bet automobilių skaičius mažėja dėl „Brexit“

„Jaguar Land Rover“, pernai Jungtinėje Karalystėje pagaminęs 532 107 automobilius, trečius metus iš eilės išlieka didžiausiu automobilių ir jų variklių gamintoju šalyje. Iš viso per pastaruosius penkerius metus bendrovė į gamybą investavo 15 mlrd. svarų sterlingų, teigiama pranešime žiniasklaidai.
„Jaguar Land Rover“ gamybos linija
„Jaguar Land Rover“ gamybos linija / Gamintojo nuotr.

Nuo 2010 m. į „Jaguar Land Rover“ automobilių ir jų variklių gamyklas buvo investuota daugiau nei 4 mlrd. svarų sterlingų, to rezultatas – šeši rinkai pristatyti nauji modeliai ir du ypatingai mažos taršos varikliai „Ingenium“. Volverhamptono gamykloje 2017 m. buvo iš viso pagaminti 305 907 „Ingenium“ motorai.

Tarp naujų pristatytų, geriausiai šiuo metu parduodamų, modelių – „Range Rover Velar“, 2018-aisiais iškovojęs pasaulinį apdovanojimą už geriausią dizainą, „Land Rover Discovery“ bei kompaktiškas miesto visureigis „Jaguar E-Pace“.

„Jaguar Land Rover“ gamybą Jungtinėje Karalystėje vykdo trijose gamyklose Birmingeme ir Liverpulyje.

Visgi „Jaguar Land Rover“ prisipažįsta, kad pernai Jungtinėje Karalystėje pagamintų automobilių skaičius, palyginti su rekordiniais 2016 m., mažėjo 2,3 proc. Tai lėmė bendri iššūkiai, su kuriais šiuo metu susiduria britų automobilių pramonė, ypač netikrumas dėl „Brexit“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius